Olvastam, hogy anno, Andi keresett infókat Graciosa szigetéről, ami a Kanári-szigetek tagjaként, Lanzarontétól északra fekszik.
Hátha még egyszer használható info lesz:
Jiri Dracek képe:
Jürgen Hüfnertől:
Ribera del Sena oldaláról:
Találtam leírásokat is, nagyon jó gyalogos-kerékpáros menetidőkkel a tervezéshez:
KATT KATT
és végül egy nagyon profi video a víz alól, teljes képernyőn is jól fut Engem elvarázsolt!
Lassan közeledik az indulásunk napja a csodás Lloret de Marba.
Segítséget szeretnék kérni azoktól akik a közelmúltban (tavaly, netán idén) jártak ott.
Két éve mikor ott nyaraltunk már akkor gondot okozott a parkolás kérdése, hiszen szeretnénk az autónkat nyugodt helyen tudni a kint töltött idő alatt.
A parton (a vár közelében) lévő nagy parkolóban már akkor napi 20 Euro volt a parkolás, s ez azért 13 napra elég húzos. Szerencsére akkor találtunk a közelben egy kisebb parkolót, ahol egy öreg bácsi felügyelte az autókat és itt 12 napra csak 70 Eurot fizettünk.
A kérdésem az lenne, hogy tudtok e esetleg parkolóhelyeket Lloretben.
Köszönöm.
A sólepárlós, kaktuszos képek nagyon jók. A Martianez park medencéjéről is nagyon jó a pálma árnyékkal a kép.
A többi pedig nekem már szinte művészi fotó. Csodaszépek és jól vannak megszerkesztve!!! Most kicsit kezdem bánni, hogy nem Lanzarote lett, ahogy eredetileg terveztük. Akkor elrettentett, hogy mennyi vacakolás lett volna a madridi átszállással, csak direkt repcsivel akartam menni, most meg ugyanezzel az átszállással megyünk Tenerifére is. Talán jövőre...?
Lenne egy kis kérdésem. olvastam, hogy többen utaztatok már repülővel (én még soha), és jövőre Costa Brava lehet az uticél, és repcsivel szeretnék menni.
Az lenne a kérdésem, hogy kb mennyivel előtte lehet lefoglalni a jegyet, hogy minnél olcsóbb legyen, és melyik társaságot ajánljátok, esetleg utzási irodát is.
Remélem minnél több embernek sikerül kedvet csinálnom Lanzarotéhoz...nagyon érdekes sziget, rengeteg természeti és kultúrális látnivalóval, kellemes klímával...érzésem szerint jelenleg olcsóbban, mint egy repülős-szigetes görög út...nekünk nagy élmény volt.
#1523812010-09-23 11:55:16 Válasz a #152379. hsz-ra
Te Döme, Te engem nem hagysz tanulni pedig még holnap lesz egy vizsgám.
Nincsenek meg véletlenül ezek a képek önmagukban feltéve valahová??? (Hogy egyeseknek milyen igényeik vannak, no )
Sajna lassú lehet a netem, mert egyfolytában elakad, és úgy nem olyan élvezetes
Víz alatti fotók is vannak? Snorkel szempontjából milyen a környék?
Viszonylag könnyen és olcsón elérhető célpont tényleg, ide még kisgyerekkel is kivitelezhető lenne egy út
#1523842010-09-23 12:23:33 Válasz a #152381. hsz-ra
Sajna egyenlőre még csak így van fent, de majd feltöltöm egyesével is...
Sznori: amennyit láttam igencsak hasonló a görög vízalatti világhoz, bár be kell valljam nem sok helyen próbálkoztam...a sziklás részeknél eléggé hullámzott a víz, ahol pedig homokos part volt, ott meg minek...Azért ha több időt szántam volna rá, biztosan lehetett volna találni jó részeket, de elvontak a szárazföld szépségei. (off: víz alatti képek most azért sincsenek, mert januárban beáztattam egy kicsit a gépet a tengerbe és amikor hazatértünk úgy tűnt nem lett baja, de a mostani út előtt kiderült, hogy mégis...)
on:Szerintem tényleg teljesíthető akár kisgyerekkel is az út.
Sikerült megnéznem a képeket, azaz a vetítéseket, nagyon szépek, sőt művésziek!!! Köszi, és nagyon gyors voltál.
Milyen volt a víz (hőmérsékletre)? Mi sosem tudunk fürdeni, annyira jeges mindig az óceán.
A medencés képnél természetesen a Cesar manrique parkra gondoltam, csak a tenerifei martiaezzel kevertem a nevét. A Kaktuszparkból származó fotóid félelmetesen jók, hihetetlen, hogy miket meglátsz dolgokban, engem teljesen levettél a lábamról a képeiddel. Köszi ezt a sok szépséget.
#1524152010-09-24 05:30:09 Válasz a #152408. hsz-ra
Andi,
Víz hőfok: minden nap fürödtünk az óceánban ami általában nem volt túl meleg, olyan pont úszásra való...nem tudom hány fokos lehetett, de a Földközi tenger nyári hőmérsékletét biztosan nem érte el. Csak egy pár helyen találtunk hasonlót ehhez, pl Orzola felé, itt:
vagy El Anclan:
Ezeknél a természetes (?) kőgát miatt kissebb a vízmozgás, ezért jobban felmelegszik.
Szerintem Graciosán is tuti vannak védett, melegebb vízű öblök, akár ez, rögtön a kikötőnél:
Ami érdekes volt nekem: még sehol sem éreztem ilyen nagy felhajtóerőt vízben, szinte minden mozgás nélkül lehetett függőlegesen(!) lebegni (persze nem ott, ahol hullámzott). Pedig nemigen éreztem sósabbnak...
Ja, és itt találtam eddig a legfehérebb, finomhomokos uniós ( ) partot:
Lenne egy kis kérdésem. olvastam, hogy többen utaztatok már repülővel (én még soha), és jövőre Costa Brava lehet az uticél, és repcsivel szeretnék menni.
Az lenne a kérdésem, hogy kb mennyivel előtte lehet lefoglalni a jegyet, hogy minnél olcsóbb legyen, és melyik társaságot ajánljátok, esetleg utzási irodát is.
Egyénileg szerveznél (netről repjegy,szállás) vagy inkább utazási irodás megoldást keresel (talán csak chartert)vagy szállást is?