#1844542012-05-16 17:13:01 Válasz a #184393. hsz-ra
Szia marcsipán!
Mi a Villa Mariában leszünk, de mivel biztos nem azonnal indultok vissza, így biztos megtalálsz A jó időt azért intézd addig Jó utat és csodálatos nyaralást és persze gyönyörű időt kívánok!!!
#1844562012-05-16 17:21:41 Válasz a #184427. hsz-ra
Birsalma:
A bankkártyának nem kell extrának lennie, a sima kártyák vagy master card, vagy Maestro, vagy Visa. Ez a 3 az alap, ha valamelyik a kártyádon rajta van, akkor el kell fogadniuk.
Nekünk van még Amex-ünk, de sajna nem mindenhol fogadják el még.
OdeLinda:
Mi a Grand Toursnál foglaltunk szállást szeptember 4-től, viszont már augusztus 31.én indulunk, és az alap 7 éjszakás turnust meghosszabbítjuk 3 éjszakával. Mi ott a helyszínen gondoltunk szállást keresni. 2010-ben mikor Sartin jártunk rengeteg magánszállást láttunk, mindnek a teraszán ült egy öreg néni, és várta a "becsengetősöket". Lehetetlenség, hogy ne találjatok szállást, sőt, még talán olcsóbban is tudjátok kivenni ott a helyszínen, mint ha előre foglalnátok. Bár hozzá kell tennem, mi mindig szeptember első hetében megyünk nyaralni, főszezonban nem tudom, hogy mehet.
Esetlegesen indulás előtt már telefonon és e-mailben segitséget kérhetsz kint lévő honfitársaktól akik vagy kint dolgoznak vagy kint szállásadók .....Itt a forumon is találsz róluk információt egy kicsit visszaolvasva.
Fárasztó út után talán jobb biztosra menni és lepihenni ,erre még a sátorozást is megoldásnak lehet tekinteni egy két napig ,mig szállást keresel...Kipihenten mégis könnyebb !
Ezen már mi is elgondolkoztunk, már csak a turnusváltás kikerülése miatt de nekünk sikerült már szállást foglalni hétközbeni indulással.
Pár éve Paráliára mentünk úgy, hogy nem volt szállásunk 4 napra, azt követő 1 hétre foglaltunk még itthon. 1 óra alatt sikerült szállást találnunk. Bíztam benne, hogy valami ilyesmi lesz Sartin is, de mivel nem nagyon ismerem a helyet (1x voltam) ezért nem tudtam mire számíthatok.
Próbálkozunk augusztusban.
Addig olvasom a beszámolókat és nézem a képeket...
Jó reggelt!
Kicsit sok lett az új információ amióta nem voltam itt.
Most lehet, hogy iszonyat nagy baromságot írok, de csak én érzem pánik keltésnek a tegnap esti Tényekben elhangzott dolgokat Görögországról???
Sziasztok!
Már akartam kérdezni, de mindig elfelejtettem... annyi finomságot látok a pékségekben, hogy elveszem a bőség zavarában. Nem ismerem a sütiket, pékárukat, melyik a finom (tudom ízlések és...) amit mindenképp meg kell kóstolni?
Marcsipán! Legjellegzetesebb édességük a baklava és a kateifi. Tört mandulával készülnek. A kateifi édes, cérnametélt tésztába van tekerve a töltelék. Teteje sziruppal leöntve. Nagyon édes, ragacsos mindkettő. Ha a sósat kedveled inkább, akkor a juhtúróval töltött burek, amely leveles tésztába van töltve. Sartin, a sétáló utca ófalu felőli végén ettünk. Isteni finom volt! Az óriás palacsintát is kóstoljátok meg! Egyébként a sütikből nagy a választék és nagyon guszták. Csábítóan fognak hívogatni.
Látom eljött az indulás ideje. Holnap útra keltek! Nagyon jó utat és szép nyaralást kívánok! De elsősorban sok Napsütést és jó időt!
Nem szeretnék semmi felé pánikot kelteni de szeretnék arról érdeklődni, hogy mi lesz Görögországgal???
A tévében kicsit rémisztő amiket mondanak....
Nem szeretnénk lemondani a nyaralást, de félő hogy esetleg mégis le kell....