Szegény Anyuci68 biztosan kifogta a legrosszabb szállást, tökéletesen megértem a felháborodását. Ilyen egyébként nagyon sok irodánál elõfordul, de ezekkel az apartmanokkal a következõ évben nem kötnek szerzõdést általában, éppen a reklamációk miatt. Olyan apartmant kell választani, ami már volt az elõzõ évben is, és semmi rossz kritikát nem kapott a fórumokon az abban lakóktól. Ezzel a megoldással szerintem elkerülhetõ, hogy pocsék legyen a szállásunk. Én Zakynthoson tiszta szívbõl tudom ajánlani a Lukas apartmant (Aeolus). Ez ideális szálláshely annak aki a csendes helyet keresi. Minden nap takarítás, két naponta türölkõzõ, 3 naponta ágynemû csere. Medence, napozóágyak, 40 méterre a lassan mélyülõ homokos tengerpart (a szélen kb. 1,5 méter, a vizben 4-5 méter kavicsos, de utánna isteni homokos). A közelben 3 supermarket, kb. 6 taverna, 200 méterre buszmegálló.
Kos szigetén is szuper volt a szállásunk az Apellis Beach hotelben (sajnos már nincs a kínálatukban). Tiszta, barátságos, hangulatos volt.
Szia Valcsi!
Mielõtt foglaltunk náluk, körbenéztem az interneten, de csak az autóbusszal és a buszos úttal voltak gondok, a szállásra senki nem panaszkodott. Ha olvastam volna egy hasonló esetet, mint amit én írtam, tuti, hogy nem mentünk volna velük.
Az tény, hogy a kb. 10 alkalomból, amikor kedvenc Görögországunkban voltunk, ez volt a legótvarosabb szállás. Voltunk már kicsiben, melegben, de bogarasban, lepusztultban, igénytelenben még soha. Sajnos csak késõn jutott eszünkbe, hogy a szeptemberi spanyolországi nyaralás elõtt csak el kéne menni még Görögországba is, mert hiányzott, és sajna csak náluk volt hely. Inkább ne lett volna! Maradunk a szokásos irodánknál, idén velük megyünk Thassosra, talán nem fogjuk ki megint a legrosszabbat. Sajnos se autónk, se jogsink, ráadásul a görögországi apartmanok, amiket az interneten találtunk, mind drágábbak, mint amin itthon lehet foglalni, így maradnak az irodák. Sajnos. Azt legalább tudjuk, hogy kivel ne foglalkozzunk a jövõben. Ebben a szerencsések pozitív véleménye sem ingat meg bennünket. Veled azt hiszem Te írtad, ha nem, akkor bocsi) ellentétben, ha egyszer ráfázunk, másodszor már nem próbálkozunk ugyanazokkal.
Természetes, hogy ezek után nem szeretnél velük utazni, ez teljesen érthetõ. Mint írtam, nekem semmi problémám nem volt eddíg a szállásaikkal. Idén is valószínûleg Velük utazom Krétára, de olyan apartmanba foglalok szállást ahol az egyik volt kollegám már nyaralat, és maximálisan meg volt elégedve vele. (Nagyon jóban voltunk, nem kiszúrásból ajánlotta).
Szerintem mielõtt foglal valaki, az apartmanról kell informálódni azoktól akik voltak már ott. Így nem érhet kellemetlen meglepetés senkit. A prospektusban mindíg a legszebbet, legjobbat írja bármelyik iroda, ez nem lehet mérvadó.
Köszi a válaszokat mindenkinek és szívesen fogadok, fogadunk (minden vaciláló fórumtársam nevében mondom! ) még újabb tapasztalatokat!
Kedves Valcsi!
Pont az a problémám, hogy a Lukas miattad és amúgy is a legszimpatikusabb, de sajnos a debreceni indulás miatt kiesik!
Úgyhogy most nagy problémában vagyok...
Nagyon sajnálom, hogy csak Debrecenbõl indítanak járatokat idén a Lukasba. A többi apartmant sajnos nem ismerem Zantén, így nem tudok semmit ajánlani.
Annyit azonban megjegyeznék, hogy Laganas borzasztóan zajos, és piszkos a partja. Tele van fiatal angolokkal, akik azt hiszik hogy csak Õk vannak egyedül. Argassinak az a nagy hibája, hogy nagyon keskeny és inkább kavicsos a partja. Amudiból állítólag (csak hallomásból tudom), nem igen lehet elmenni sehová csak ha béreltek kocsit, mert a buszjárat nagyon gyér. Vassilikos állítólag egy csendes település, innen elég jó a tömegközlekedés a fõvárosba, ahonnét aztán lehet menni a különbözõ irányba induló buszokkal.
Szeretettel jelentkezem én is Aeolus-ügyben.Nem tudom,valaha el tudom-e felejteni azt a pofáraesést,amikor megláttam a szállodát Krétán,és a recepciós arcát,mikor megmutattuk neki a prospektus képét,hogy mi m ire fizettünk be!Nem huzom tovább,a gyönyörû prosiban megjelent képek nem azt a szállodát ábrázolták,aminek a neve oda volt irva.Medence,étterem nem volt,és akkor a szobáról már ne is szóljak!!!Tiszta sor,hogy a prosiban minden a szebbik oldaláról van lefényképezve,de az,hogy másik szálloda szobáit és medencéjét fényképezik be ez egyszerûen csalás,nem lehet semmivel szépiteni.Anyuci68-hoz hasonlóan vörös posztó nekem is az Aeolus neve!Ezért is pártolom annyira a táblázatot,amit illoth vett szárnyai alá/!/,mert nem szeretnék még egyszer sulyos százezrekért igy járni!
Ismerõs a szitu. A Golden Phoenix Utazási iroda 4*-nak adott el egy 2*-os szállodát Korfun. Nem kívánom senkinek. Amikor hazajöttünk kishíján ráborítottam az asztalt a szõke cicusra. Helyettük a TUI vállalta a felelõsséget a történtekért.
Sziasztok! Köszi a válaszokat! Nagyon megfontolandó, de tényleg igaz sajnos, hogy nem nagyon lehet lenyomozni, mert ha valakinek problémája volt a szállással és a következõ évben már nincs a listán, akkor eleve másikat kell választani, amit meg senki nem ismer esetleg, és akkor az megint zsákbamacska kicsit.
Mi gondolkozunk azokon a szállásokon, amit Balázs ajánlott a Thassos topikban lévõ oldalon. Ill. egy kinn élõ hölgy, Ágnes! Nagyon szépek vannak közöttük, de valóban kicsit drágábbak, mint az itthoni irodák szállásai. De, aki kinn él, az talán tényleg jól ismeri az ajánlott szállást, és ha gond van, is jobban tud segíteni, legalábbis így gondolom!
Persze még utána kell nézni pontosan mindennek, úgyhogy azért én is nézegetem az itthoni ajánlatokat is, és utána döntünk! De jó, hogy itt meg lehet ilyeneket beszélni! Kisebb a rizikó, reméljük!
Hát persze,miután hazajöttünk,csak akkor találtam rá erre a fórumra,nem is nagyon volt kitõl megkérdeznem,a bizalmamra voltam hagyatkozva-ezeddig tényleg soha nem jártam meg!-Hiába volt a kártérités,az akkori 2 nap már oda.Egyébként már egyáltalán nincs benne a prosiban Ny-Kréta/Aeolus/.
Ha valakit érdekel, a Grand Toursnak is fent van az idei árlistája a neten.
Újdonság, hogy felvették Zakynthost is a listára, de csak Laganasba lehet menni.
Szerintem elég drágák, bár még csak az Aeolushoz tudom viszonyítani az áraikat.
Szia Andra!
Az Aeolushoz nekem inkább ne hasonlitsuk!....Hogy érted azt,hogy csak Laganasba lehet menni?/Majd átnézek a Zak. topikba,de addig is,röviden ,ez nem jó hely a szigeten belül?/Én egyébként átlagos apartmanáraknak látom a Grand Tours árait.Igaz,most uj számitási módra tértek ár,mert eddig ap/hétben számoltak,most pedig fõ/hét busszal együtt.Leosztottam a tavalyi áeszámitási módra,valóban emeltek kissé az árakon,de bizonyára a többi is fog.
A Grand Tours nem csak a buszos árakat közli. Délelõtt a neten néztem meg az árait, most pedig itt van elõttem a friss, nyomdaszagú katalógusa. Abban úgy szerepel, hogy busszal Ft/fõ/hét és egyénileg (Ft/apartman/hét).
Ma voltam egy irodában és ott kaptam egy ajánlatot: 130000 Ft/4 fõ/2 hét, vissza a tavalyi helyre.