Görög zenék, elõadók
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40040 Üzenet linkje2007-08-07 00:07:41 

Köszi az elismerést Rekuc icon_wink.gif

Bevallom nagy próbatétel volt, mivel évek óta (azt hiszem talán nyelvvizsgán utoljára) nem fordítottam. Minden nap használom az angolt (bár nem vagyok profi), de ezt az életrajzot amikor elolvastam minden oké volt... de mikor azt le kell írni, magyarul megfogalmazni... háááát... nem sok mindenkiért csinálom meg icon_smile.gif
Viszont ha valamit csinálok, vagy valakiért rajongok (legyen az barátnõ, barát, haver... vagy mûvész) akkor azt teljes odaadással és kitartással teszem icon_lol.gif Én már csak ilyen vagyok...

Be kell hogy valljam, nem tudom megmondani miért, de ennek a faszinak annyira megfogott a hangja, hogy az csak na!
Számomra egyet jelent Görögország és Sakis Rouvas. Remélem, egyszer úgy hozza a sors, hogy megnézhetem élõben valamelyik fellépését... Nagyon nagy vágyam icon_redface.gif

Szeretem más görög elõadó számát is (Despina Vandi a másik favoritom), de Sakis a number one icon_smile.gif
Valaki Pavarotti hangjáért rajong és Sakis hangjáért. Egyszerüen néha borsózik a hátam, ahogy a balládiaban kiénekel hangokat...

És most megvettem egy "unplugged" CD+DVD-jét... hááát besz**ás icon_smile.gif

# 167
Yager01
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40509 Üzenet linkje2007-08-09 19:23:58 

Van 5letetek, hogy honnan tudom letölteni Zorba - The Greek c. albumát? Találtam egy torrentet, de tetû lassú icon_sad.gif
# 168
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40518 Üzenet linkje2007-08-09 20:26:10 

yager01 írta:
Van 5letetek, hogy honnan tudom letölteni Zorba - The Greek c. albumát? Találtam egy torrentet, de tetû lassú icon_sad.gif

DC++ , BCDC++

https://bcdc.dccafe.org/bcdc/pages/download.asp

Emule

https://www.szoftvervilag.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=844

(Jorgos: Ugyes vagy, Antero!)

# 169
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40564 Üzenet linkje2007-08-10 09:39:24 

Sziasztok! Szombaton Paralián a Cocusbasn hallottam egy dalt, ami tetszett. A refrénben énekelték, hogy jaszu jaszu. Ennyi maradt meg... Nem tudjátok mi lehet ez a szám?

Stratos: Szia Ginaaa!
Errõl a dalról (dalfeldolgozásról) már többször szóesett a másik, Dalfordítós fórumban! (Onnét tudom, mert egy õsrégi kedvencem; Kostas Tournas daláról van szó, amit mostanában kaptak fel újra a diszkókban, s az új elõadó: Dimitris Korgialas)
Lásd: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=23500#23500
Igaz, le vagyok maradva a Tartalomjegyzék frissítésével, de majd igyekszem behozni valamikor...

# 170
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40565 Üzenet linkje2007-08-10 09:41:37  Válasz a #40564. hsz-ra Előzmény #40564

Esetleg ez? Bár nem szerepel benne duplán a jászu.
https://www.youtube.com/watch?v=yTi-g8UlSoc

Stratos: Ne találgassatok! Lásd fent, és
vegyétek a fárdtságot, olvassátok, hallgassátok végig a másik fórum-topicban a dalokat dalszövegeket!
El lehet menteni a KEDVENCEK közé az elsõ oldalát, ahonnét (elõbb-utóbb) elérhetõek lesznek a szerzõk szerinti abc-ben a dalok, amikrõl idáig szó esett!!! Érdemes visszamazsolázni... s megismerni õket!
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=3385#3385

# 171
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40567 Üzenet linkje2007-08-10 09:51:46 

Sziasztok! Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy jo helyre írom, de nem tud esetleg valaki olyan üzleteket, ahol görög zenét lehet kapni?
# 172
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40597 Üzenet linkje2007-08-10 12:50:54 

süti írta:
Sziasztok! Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy jo helyre írom, de nem tud esetleg valaki olyan üzleteket, ahol görög zenét lehet kapni?

Szia!

Magyarországon nem tudom, hogy van-e olyan üzlet, ahol kimondottan görög szenéket vehetsz, max a Mediamarkt-ba meg ilyen helyeken vannak "népek" zenéi, meg hasonlók.
Kasszikus görög népies zenét szeretnél, vagy ma "divatos", fiatalabb elõadók görög zenéit (sokuknál fellelhetõ több görögös motívum is)?

Viszont Thesszalonikiben felfedeztem egy klassz boltot, akik 3/4 órán belül megszerezték az én kedvencem CD-DVD-it! Aztán rákérdeztem, hogy tundnak-e web-es helyet, ahonnan itthonról is rendelhetek, erre odaadták a névjegyüket. Õk régóta foglalkoznak on-line értékesítéssel, mûködtetnek egy web-es zeneboltot is. Rengeteg CD-jük van, de ami nincs a listán, tutira beszerzik.

https://www.studio52.gr

info@studio52.gr

Próbáld meg õket icon_wink.gif

# 173
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40648 Üzenet linkje2007-08-10 20:59:44 

Köszönöm Petros, ez nagy segítség! Tele vannak olyan elõadók cd-ivel, akiket nagyon szeretek, de itthon sehol sem tudom beszerezni. Pl.Lizetta Kalimeri! Szerinted mennyi lehet a szállítási költség?
# 174
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40651 Üzenet linkje2007-08-10 21:13:00 

süti írta:
Köszönöm Petros, ez nagy segítség! Tele vannak olyan elõadók cd-ivel, akiket nagyon szeretek, de itthon sehol sem tudom beszerezni. Pl.Lizetta Kalimeri! Szerinted mennyi lehet a szállítási költség?

Örülök, hogy bejött!

Szóval: ha a fõ oldalon vagy, balra van egy lista, onnan a legfelsõt válszd "My shopping cart".
Utána jobbra van "Shipping expense calculator". Ott beállíthatod hova szeretnéd küldeni és milyen fizetési módot választasz... "Credit Card" vagy "Bank Deposition"-t tudsz (érdemes), a hielkárty az olcsóbb!!!
És még kiválaszthatod normál vagy expressz akarod megkapni, ez utóbbi persze drágább icon_smile.gif

Sõt, azt hiszem, ha egyszerre többt rendelsz, olcsóbb, mivel egyben elküldik. De ha rám hallgatsz és bisztosra akarsz menni, lelevelezed a sráccal. Jannis (John) a neve icon_smile.gif

# 175
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40653 Üzenet linkje2007-08-10 21:24:30 

Amúgy beírtam, csak Magyarországot tudod/kell kiválasztani, szûkebb régiót nem, így tehát az egyész országra egy ár vonatkozik.
5,40 € a szállítási díj, normál postaköltséggel, bankkártyás fizetéssel.
Banki átutalással: 9,40 €

# 176
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40667 Üzenet linkje2007-08-10 23:20:41 

Mono írta:
Szia Lentaris!
Ha már megemlítetted,én nagyon kedvelem Triantafilost,vagyis az 1996-2001 közötti pályafutását ismerem,már próbáltam itt érdeklõdni,egy albumot kaptam is a nagyfõnöktöl(Jox,nagyon rendi volt).Nem bánnám ha írnál róla,hogy és mikor fedezték fel,és mostanság mi van vele........
Nagyon megszerettem a dalait,bár akkoriban a Krétaiak nem igazán rajongtak érte,nem tudom miért nem,legalábbis az én ismerõseim. icon_rolleyes.gif

Triantafilos

Triantafilos (Τριαντάφυλλος = rozsa), Rodos szigetben szuletett, 1996ben megjelent az elso albuma, "vlepo kati oneira" (βλέπω κάτι όνειρα = kb. almodozom). Tizennyolc-tizenkilenc evesen a hosszu haju Triantafilos nagy sikert ert el. Akkor mindig vastag, magas sarku cipo/csizma volt rajta (mert alacsony) es hosszu gondor a haja - nem szep latvany. Ez kesobb valtozott.
A masodik es harmadik albuma is jo, a tobbi nem annyira. Masoknak is irt jo szamokat, pl Natasa Theodoridou elso albumon.
Akkor ha az atlagos gorogot kerdeztel volna hogy mi a velemenye rola, azt mondta volna hogy "μπλιάχ" (blyah= pfuj). Pedig voltak kislanyok akik megvettek az albumjait.
Arra emlekszem hogy az egyik interjun elnezest kert mert ...nagyon bekepzelt volt regen, es rosszul viselkedett emberekkel (!).

Ez az egyetlen Triantafilos video amit talaltam, itt Petrelis es Plutarhos szamokat enekel - eleg rossz a hangminoseg:

https://www.youtube.com/watch?v=VwR0vUmTuNU

Eleg kulonleges a stilusa, amikor eloben enekel, ezen a videon nem latszik. Tavaly is, a teli szezonban, lattam egy reklamot az athinorama magazinban (ez ilyen mint a pesti musor nalatok), egy klubon fellepett, nem emlekszem hogy hol. En eloben lattam nehany evvel ezelott Sofia Arvanitivel tobbek kozott.

Ez itt egy regi nyari hangulatu Sofia Arvaniti szam. Kicsit szornyu a videoklipp, de a szam eleg jo.

https://www.youtube.com/watch?v=hjts1wuDKK4

Triantafilos meg Sofia Arvaniti, meg egy csomo tehetseges muvesz eltunt (?). Ugy nez ki hogy nehez a csucson marandi...

# 177
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40683 Üzenet linkje2007-08-11 09:19:54  Válasz a #40667. hsz-ra Előzmény #40667

Nagyon köszönöm Jorgos icon_wink.gif
# 178
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40729 Üzenet linkje2007-08-11 19:42:17 

9.40? Ez nem is tûnik olyan soknak!Akkor sem sokkal kevesebb, ha egy magyar cégtõl rendelek. És egy jó görög cd szerintem megér ennyit. Itthon nem túl nagy a vállaszték, legalábbis ami az igényes görög zenéket illeti! Többnyire csak a Zorbát és ehez hasonlókat találtam! icon_confused.gif Ami mondjuk nem rossz, de........
# 179
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40746 Üzenet linkje2007-08-11 21:59:08 

De a hitelkártyás még olcsóbb, bár ha nincs, marad a banki átutalás icon_smile.gif
# 180
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40808 Üzenet linkje2007-08-12 13:28:19 

Sakis az ominózus Eurovíziós Fesztiválon:

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék