Szinte mindenhol legalább 3-4 m széles a parti rész, így a nagystrandtól egész a kikötõig el lehet kutyagolni. A tavernák este kipakolnak a partra, na akkor lehet kicsit szlalomozni az asztalok közt
juhi: köszi, most töltöm a többit, és küldöm Jox-nak is, hogy feltegye a hellasz.hu-ra. Majd csak eltelik ez a nyár, aztán irány a paralia!
Végig lehet sétálni teljes hosszában közvetlenül a parton? Mert néhány képen láttam, hogy pl. a keskeny partszakaszon néhol szinte a tengerbe lógnak a tavernák
Igen, végig lehet sétálni, bár nem tudom, mi ebben az élvezet. Sokan erre járnak a nagy strandra, nem a fõutcán. Lakkcipõ nem ajánlott, mert helyenként vizes, sáros a part. Bukósisak praktikus napszúrás és az önfeledten játszadozó gyerkõcök ellen. Ha már ilyen perverz valaki, akkor egyszerûbb a parttal páhuzamosan a vízben végigsétálni!
Tegnap délben szerencsésen megérkeztünk Toloból mi is.
igértem az élmény beszámolót de megelõztek , mert túl sokat hozzátenni már én sem tudnék Ajka beszámolójához. Minden szó szerint ugy van ahogy Õ leírta.Nagyon jól éreztük magunkat és még abban is egyet értek , hogy a kihelyezett apollonos képviselõ kislány bár nagyon aranyosan mosolyog de alapjaiban felkészületlen. Nem beszél görögül így aztán az angol tudásával kézzel lábbal de megértette magát a soförrel aki bevitt bennünket Athénbe ( 32 euró volt a fakultatív program ára amiért cserébe kapzunk egy térkép másolatot , egy egy oldalnyi felolvasást egy utikönyvbõl és az Akropoliszig tartó kiséretet innentõl aztán mindenki ment amerre látott. Még a jegyeket is magunk vettük meg egyénileg , pedig talán még csoport kedvezmény is járt volna mert voltunk annyian.
A BBQ program nagyon tetszett de ide sem kisért el a Mártika csak fel tette a hajóra a csapatot majd õ elviharzott. Ez a program 25 euróba került. nem panaszkodom mert piszok jó volt a kaja is finom volt , de ha nem az iroda szervezésével megyünk , hanem a kikötõben megkeressük ezt a kis hajót és a kapitánynál fizetünk akkor ez a program mindösszesen 9 euróba került volna. Igaz akkor nem biztos hogy magyarokkal utazunk a hajón de a program így is ugyan az. a hajon csak angolul beszéltek illetve görögül.Ami még nagyon nem tetszett hogy a sofõrök minden pihenõ nélkül szinte azonnal indultak vissza ahogy letették az utasokat. Véleményem szerint minimum 4 órát nekik is kellene pihenni. Nem vagyok meggyõzõdve arról , hogy ez így szabályos. Le a kalappal a két srác elõtt de amikor elmondták , hogy elõzõ nap jöttek meg Thasszoszról hát kicsit begörcsölt a gyomrom. gyakorlatilag pénteken szombaton vasárnap Thasszosz oda vissza , hétfõ kedd szerda Tolo oda vissza.Csütörtökön állítólag átnézik a busz mûszaki állapotát.De tényleg nem lehet panasz sem a vezetési stílusukra sem a modorukra sem a hozzáállásukra. Õk tényleg a maximumot adták.
Na most el kell mennem , de mindenkinek nagyon jó nyaralást kívánok
Juhi | #65137 | 2008-06-05 21:04:13 | Válasz a #65076. hsz-ra
Ajken!
Nagyon jók a videók!
Mikor megláttam, hogy végig hajóztatók a Korinthoszi csatornán, a szívemhez kaptam. Ez minden vágyam, de lehet, hogy az idõ rövidsége miatt, nem sikerül. Élmény lehetett végig hajózni. Nem sok embernek adatik meg.
Szia Ajken!
Köszi mégegyszer az infókat, remélem én azért láthatok delfineket is.
Nem tudod szerveznek olyan fakultatív programot ami Spártába is elmegy?
Mikor én voltam Tolóban, akkor volt olyan fakultatív program, hogy Sparta-Misztrasz. Sparta egyáltalán nem érdekes, hiszen szinte semmi nem maradt belõle a régi idõkbõl, Ettõl függetlenül egy nagyon szép modern kisváros!
Ami igazán érdekes és klassz az Misztrasz, a halott bizánci város. Ide tényleg érdemes elmenni. Fantasztikus a kilátás a Castróból a Tájgetoszra. Készülj fel, hogy elég fárasztó, mert elég meredek az út, míg felérsz a várba. Itt a hellasz.hu "Leírások" rovatában találsz részletes ismertetõt Misztrászról.
Nagyon tetszett nekünk is, örültünk, hogy ilyen fak-ot sikerült megcsípni. A hajón mellesleg szólt valami zene is, de olyan giccses volt. Nemtom mi, hasonló Vangelishez (1492). Nekem jobban tetszett volna valami görögös muzsika.
Volt néhány régi kép a hajón. hogy hogy készült a csatorna. Azért 12 millió földet kitermelni nem semmi teljesítmény.
gáborpapó: örülök, hogy nektek is tetszett a nyaralás. Én beszélgettem a srácokkal, mármint a sofõrökkel. 35-ször mennek le a nyáron görögbe, 6 nap meló, egy nap pihi, hetente 5600 km, de legalább megfizetik õket.
Jó pihenést nektek!
Már nagyon indulhatnékom van, erre most jön be a legtöbb meló! Nehezemre esik
koncentrálnom reá! Féllábbal már Toloban vagyok, fõleg így, olvasgatva a friss utazási éléményeiteket!