Szia Firkamano!
Én úgy emlékszem, 2.20 EUR volt a Gyros. A legtöbb helyen nem volt több 2.50-nél. Nem olyan gázos, biztosra veszem, a szigeteken is ugyanannyi mint Athénban.
Igen, lehet a fővárosban drágább picikével az élelmiszer. Bár képzeld az egyik sarkon a szállodánktól nem messze találtunk egy spar-hoz hasonló boltot és jó áron vettünk pár dolgot.
Szia. Vonat sajnos nincsen mar evek ota, ami vegig jonne... csak Korinthoszig megy, es az is atszallassal... a sineket ujitjak fel, de en meg soha nem lattam senkit, hogy dolgozna rajta errefele
A busz lesz a megoldas, a repterrol az X93-as a buszpalyaudvarig, ott megveszed a jegyet Nafplionig (11.80 E) es onnan jossz a helyi busszal Toloba (1.40 E)...
Igen, lehet a fővárosban drágább picikével az élelmiszer. Bár képzeld az egyik sarkon a szállodánktól nem messze találtunk egy spar-hoz hasonló boltot és jó áron vettünk pár dolgot.
Plaka Athén szívében a belvárosban található, roppant egyszerű a megközelítése gyalog, autóval már kevésbé mivel elég szűk és egyirányu utcácskái vannak, ha mégis oda merészkednél autóval akkor a parkolásért fizetned kell (járkálnak a parkoló őrök-vagy közterület felügyelők- és ellenőrzik és büntetnek,saját szemmel láttam )
Plaka gyalog könnyen megközelíthető de ha mégis metróval közlekedsz akkor Syntagma és Monastiraki állomástól közelítsd meg!!
Küldök pár térképet, ezen könnyen beazonosíthatod hol is van Plaka illetve utca neveket is beazonosíthatod:
Köszönöm a segítségedet. Mindenképpen gyalog fogjuk megközelíteni, de saját autóval megyünk be Athénba.
Az Akropoliszt kihagyjuk, mert ott már voltunk, de a Plaka akkor kimaradt.