Könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99270 Üzenet linkje2009-05-14 19:21:00  Válasz a #99259. hsz-ra

Sziasztok,

Whitefrost,
nahát, ezt a könyvet nézegetem én is már egy ideje! icon_smile.gif Én is használtam vettem, de ez még igen jó állapotban van (igaz, drágább is volt a tiednél icon_smile.gif ).

Én persze a Peloponnészoszról szóló részt olvasgatom bőszen, de annak is örültem, hogy a szigetekről is vannak benne leírások.

# 47
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99274 Üzenet linkje2009-05-14 19:32:12  Válasz a #99270. hsz-ra Előzmény #99270

Haspók!

Sokszor egy rugóra jár az agyunk icon_smile.gif

Athén útikönyv ha érdekel kölcsön tudom adni, nagy hasznát vennéd.

# 48
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99280 Üzenet linkje2009-05-14 20:01:47  Válasz a #98226. hsz-ra Előzmény #98226

Szia Geot icon_smile.gif

Szerelem a kolera idején-t olvastad most?-én most kezdtem,
kíváncsian várom a cselekmény bonyolódását icon_exclaim.gif
A Száz év magány nem egy egyszerü olvasmány,de nagyon tetszett.
Ha kedveled Márquezt,ajánlom figyelmedbe Coelhot is icon_exclaim.gif
A Fáraó csodálatos olvasmány icon_exclaim.gif
Történelmi témában egyik kedvencem Graves:Én,Claudius és
Claudius,az Isten című könyvek.

Üdv,Macsosz icon_smile.gif

# 49
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99281 Üzenet linkje2009-05-14 20:04:57 

Csak most volt időm végigolvasni a topikot, ezért most válaszolok mindekinek:

Szia ZA07!
A fáraót én is olvastam. Bár 18 éves korom körül, amikor igazából a Stephen King könyveken kívül nem sok más érdekelt. Azért olvastam el akkor, mert be akrtam bizonyítani, hogy el bírok olvasni "álcázott érdeklődéssel" bazi vastag könyveket is anyu polcáról, és akkor majd elmondhatom, hogy ilyet is olvastam. Nekem akkor nagyon unalmas volt, fél évig küzdöttem vele és bebizonyosodott, hogy ami nem köt le, azt nem érdemes erőltetnem. De mai fejjel, lehet, hogy sokkal nagyobb érdeklődéssel olvasnám.
Ugyanezen az alapelven olvastam el "Az északnyugati átjáró" c. könyvet is, ami viszont nagyon tetszett.

Gyanett, engem Lőrincz L. László könyvei rettentően idegesíteni tudnak, azzal a csűrt-csavart előadási módjukkal. Nem szeretem a stílusát.

Geot, Gerald Durellt is két hónapja olvastam elsőször a repülőn. icon_redface.gif Pedig jó sok könyve megvan. Én régen utáltam olvasni, mert muszáj volt a suliban. Alapjában véve egész életemben lázadtam az ellen, ami kötelező volt és csak azért is az ellenkezőjét mutattam.
Most szinte állandóan olvasok. Most éppen Francesca Marciano: Szerelmem, Afrika c. könyvét, ami nem annyira nagyon tetszik.

Josza, „sokszor megdöbbensz, hogy a fiatalok zöme, ilyen műveletlen”. Bennem gyerekkorom óta ott volt, hogy nem szerettem olvasni és utáltam az irodalom órákat, mert rém unalmas volt. Tudtam azt is, hogy „műveletlen” leszek e téren. Próbáltam ez ellen tenni, mert hát okos ember nem akar műveletlen lenni, de ezer más dolog érdekelt, és hiába kényszerítettem bele magam sok komolyabb könyv olvasásába, egyszerűen halálra idegesítettek, mert nem kötöttek le. Inkább mentem a biológia szakkörbe, ahol békát boncoltunk. icon_twisted.gif
Nem tudtam változtatni ezen, nem tudta semmi sem feléleszteni bennem az irodalom iránti kíváncsiságot, ezzel szemben, már gyerekként imádtam írni, fogalmazást, verseket és mindent.

Nem szégyellem elmondani, hogy ilyen vagyok, mert más területeken meg sokkal műveltebb vagyok, mint az átlag. Van akinek itt van a hiányossága, van akinek ott. Mindenesetre vicces, hogy pont belőlem lett író! icon_redface.gif icon_lol.gif

A görög témájú könyvekről ne itt írjatok, mert annak van saját topikja és így ismétlődik minden. !!!

Szanna, én nem olvasok németül – általában, mert nagyon erős koncentrálást igényel és eltérít az erőlködés az odafigyeléstől. Viszont egyszer nem volt magyar könyvem és a párom polcán egy darab krimin és az Odüsszeuszon kívül már nem volt, így az utóbbit elolvastam németül. Meg Reinhold Messner hegymászós könyveit is németül olvastam. De alapjában nem szeretem. A magyar nyelv sokkal színesebb, rengeteg árnyalata van a jelzőknek, a német hozzá képest szegényes kifejezésmódban.

Üdv:
Andi

# 50
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99326 Üzenet linkje2009-05-14 21:34:24  Válasz a #99281. hsz-ra Előzmény #99281

Szia Andi!

Bocsi, emlékeztem a könyves topikra, de nem találtam első nekifutásnak csak ezt és így ide írtam , mégegyszer bocsi icon_redface.gif

# 51
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

40
Utazás 40 nap múlva:
Torremolinos
#99411 Üzenet linkje2009-05-15 09:16:48 

Szia Macsosz!

Graves: Én Claudius és Claudius az Isten című könyveit én is olvastam. Tényleg nagyon jók.
Tervben van Marquez is mert tőle még nem olvastam semmit.
Lehet, hogy most elkezdem egy régi nagy kedvencemet Hugo:A nyomorultak című művét.
Bár mostanában kicsit fáradt vagyok, s ilyenkor csak a krimik kapcsolnak ki.

Üdv: Anita

# 52
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99414 Üzenet linkje2009-05-15 09:39:56 

Sziasztok!

@Macsosz: Igen, most olvastam másodszorra a Szerelem a kolera idejént. icon_smile.gif Tényleg nagyon érdekes, ahogy kibontakozik a cselekmény, de még izgalmasabbá teszi, hogy az író többször ugrál előre-hátra az időben, egyre több részletet osztva meg így az olvasóval, megmutatva az összefüggéseket.

@Andi: És hogy tetszett Gerald Durrell? icon_smile.gif Egy időben sok könyvét fogyasztottam gyors egymásutánban, nemcsak a Korfun játszódó történeteit, hanem egyéb írásait is. Szeretem a nagyon egyéni stílusát.

Most is szorgosan olvasok munkába jövet és menet, de nem "igazi" könyvet... angol szavakat tanulok szorgosan. A Száz év magányt is jó lenne folytatni, de fel kellene frissíteni az angol szókincsemet. icon_redface.gif

# 53
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99453 Üzenet linkje2009-05-15 13:24:30 

Szia Geot!

A Durrell köny (Madarak, vadak, rokonok) tetszett. Humoros és könyű olvasni, eléggé le is tud kötni, időnként átmegy unalasba, de az nem tart szerencsére sokáig. icon_smile.gif

# 54
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99454 Üzenet linkje2009-05-15 13:25:52  Válasz a #99453. hsz-ra Előzmény #99453

Szia Andi!

Bevallom, a nagyon részletes (pl.) rovarleírások néha engem is untattak, de ettől függetlenül tényleg nagyon élvezetesek a történetek. icon_biggrin.gif

# 55
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99456 Üzenet linkje2009-05-15 13:39:16 

Itt ajánlottak most egy vaskos afrikai útibeszámolót, amit én biztosan megveszek. icon_wink.gif
# 56
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99582 Üzenet linkje2009-05-16 11:12:28 

Sziasztok!

A Kossuth Kiadó oldalán a Berlitz zsebkönyv sorozatban több görög (Kréta, Korfu, Ciprus) útikönyv megvásárolható:
http://www.kossuth.hu/index.php?o=konyvek&egy=1
Szerintem elég jók.
A weboldalon keresztül olcsóbb, mint az üzletekben (főleg, ha a személyes átvétel opciót választjuk).

Athén útikönyvük is van:
http://www.kossuth.hu/index.php?o=konyvek&k=1093

# 57
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99583 Üzenet linkje2009-05-16 11:18:33 

vojandi írta:

A görög témájú könyvekről ne itt írjatok, mert annak van saját topikja és így ismétlődik minden. !!!

Szia Andi!

Úgy tűnik, most is rossz helyre írtam be az útikönyveket.
Csak ezt találtam görög könyvek témában a fórumon:
https://www.hellasz.hu/forum/viewforum.php?f=58
Ide kellene írni a görög témájú könyveket? Ez nem csak a te könyvedé? Nem értem...

# 58
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99595 Üzenet linkje2009-05-16 13:15:48 

Nem! Ide: http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=130
A kultura topikon belül van. És már rengeteg görög témájú könyvet felsoroltak itt.

# 59
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99611 Üzenet linkje2009-05-16 17:28:09  Válasz a #99595. hsz-ra Előzmény #99595

Ok. Köszönöm.
# 60
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100512 Üzenet linkje2009-05-21 11:03:57 

Sziasztok!

Érdekel valakit Az emberiség krónikája 3000 ft-ért
Nem használt icon_smile.gif