A romok hajkurászása közben /ami persze szintén örök emlék / sok gyönyörű dolog mellett elmentem, és ezért késöbb mérges volta magamra.
...Akik ide készülünk, tudjuk, hogy ebből az árból akár egy trópusi nyaralás is kijönne,emiatt én nem tudok minden évben eljutni ide. Én ezt nagy kincsnek tartom, ezért rohadtul meg fogom becsülni minden percét. Egy út után évekig élek az emlékeimből.
Az utolós mondataid rám is vonatkoznak.
Az elsőhöz meg annyit, hogy a mauritiusi utazásunk olcsóbb volt, mint a három hetes peloponnészoszi körutazás. Tulajdonképpen életem eddigi legdrágább nyaralása volt az.
Haspók, nagyon szép képeket tettél fel. Nagyon szép kis falvak vannak arrafelé, amik nekünk is kimaradtak. Már odajuttattatok, hogy tegnap este óta a jövő évoi peloponnészoszi utunkat tervezem pedig még Mexikó sincs készre tervezve.
Nagyon szép képeket találtál a Nauplion-Monemvasia útszakaszról. Remélem mi is megcsodálhatjuk majd élőben augusztusi nyaralásunkon.
Olvastam az utóbbi hozzászólásaidat és teljesen egyetértek veled abban, hogy előre meg kell tervezni hol kb. mennyi időt akarsz eltölteni. Mivel minden ember más természetes, hogy valakit nem érdekelnek annyira a romok, míg másvalaki lehet, hogy kíváncsi rájuk. Embere válogatja.
Szia Haspók ! Szerintem tuti Peloponnészosz megszállott leszel ! Nagyon szépek a képek , ennél csak a valóság lesz szebb! Gythion után Skála itt lehet eldönteni, hogy merre tovább Monemvassia felé. Olvastam egy beszámolót a Molai ,Elea, Asopos Útvonalról hatalmas narancs,citrom ligetekkel ,én ebben a picit hosszabb útban gondolkodom .Elafonisossal szemben ,egy hatalmas homokos part van , a beszámoló szerint . Azt írja hogy majdnem olyan szép a víz mint bent a szigeten. Szerintem a Vinglafia utáni partszakaszról lehet szó! Ha helyes volt a honlap adata , akkor a személyjegy 1 az autó 8 euró a szigetre. Mi egy egész napot szeretnénk eltölteni a szigeten strandolással, este egy vacsival a csöppnyi kis kikötőben . Amin meglepődtem hogy nem találtam a szigeten drágábbnak a szállásokat mint a szárazföldön. Üdv kokszi
Kokszi,
melyik az a beszámoló? Belinkelnéd? Egyébként a hír igaz. Elafonissivel szemben is ugyanolyan gyönyörű homokos part van, ott is érdemes fürdeni! Találtam is róla képeket, úgy emlékszem, hogy tettem be ide a fórumra is. (Van egy Elafonissos topik is, oda is tettem be képeket.) Sőt, még az is lehet, hogy talán még jobb is az a szemben lévő part, mert biztosan még elhagyatottabb. A szigeten azért vannak a strandoknál vadkempingezők és hétvégén állítólag a görögök is előszeretettel mennek oda át. (Ezért én igyekeztem is hétköznapra időzíteni a mi ottlétünket.)
A Molai-Elea-Asopos útvonalon mi Elafonissos felé fogunk menni, aztán majd Elafonissos után megyünk Monemvasiára, és onnan pedig a tegnap feltett képek útvonalának mentén megyünk fel kb. Nafplionig. Illetve egészen addig szerintem nem, mert most úgy gondolom, hogy Kiveriben fogunk szállást keresni. Nagyon megtetszett nekem az a falu. Már eléggé közel van Argoshoz és Nafplionhoz (de azokon a helyeken lakni nem szeretnék), kicsi, kedves, nyugis, tengerparti, olyan barátságos és békés a kikötője, olyan jót lehetne ott sétálni... reggel pedig lehetne nézni a napfelkeltét Nafplion felett. Igazából minden este ilyen helyen lenne jó megszállni, valami vízparti házban vagy apartmanban... persze a sziget belsejében ez nehezen fog menni.
Mi is teljesen hasonló programot tervezünk Elafonissoson. Még egy naplementenézést fogunk beiktani valamelyik strandon, az is nagyon szép ott!
#1008592009-05-22 21:26:04 Válasz a #100796. hsz-ra
Andi,
ismerem ezt az érzést, én is szoktam elkalandozni és már a jövő (vagy azutáni ) évre gondolva tervezgetni! Nem is baj, ha most teszed, mert télen úgysem lesz rá időtök Mexikó miatt!
Egyébként már lassan nem is merek semmilyen tájáról sem olvasni a Peloponnészosznak, mert eredetileg pl. ezzel az útvonallal is úgy voltam, hogy csak keresztülmegyünk rajta, hogy minél hamarabb elérjünk Monemvasiától Nafplionig, de mióta olvastam róla és végignéztem, már azon gondolkodom, hogy hogyan is tölhetnénk itt minél több időt. Nagyon tetszenek a tengerparti kis falvak errefelé!
#1008612009-05-22 21:27:53 Válasz a #100858. hsz-ra
Igen, jól emlékszel! (Meg sem nézem, tudom, melyik kép az, mert annak idején én is lementettem magamnak a képet - a part miatt. )
Amikor szép képet találok, olyankor mindig lementem gyorsan, hogy később emlékezzek arra, hogy hová is szeretnék még elmenni. És ilyenkor olyan jó végignézegetni pl. a Peloponnészosz-gyűjteményt, és arra gondolni, hogy mindezeket a helyeket élőben is látni fogjuk!
#1008622009-05-22 21:30:35 Válasz a #100798. hsz-ra
Anita,
minket minden érdekel! Ezért is nehéz szelektálni és ezért kell olyan gondosan tervezni! Néha gondolkodom rajta, hogy be kellene iktatni egy-egy napot, mikor csak egy helyen vagyunk és strandolunk egész nap, de aztán valahogy ezek a napok mindig telítődnek valamilyen programmal - és egyáltalán nem bánjuk.