Görög filmek, könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 481
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Maggie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#91876 Üzenet linkje2009-03-07 13:56:23 

18:00, Szombat (március 7.), Travel Channel

Bolygónk étkei: Görögország

Angela May konyhaművészeti utazása Görögországon keresztül először elviszi őt a nyüzsgő fővárosból Athénból a történelmi Thesszalonikibe, majd pedig Lészvosz és Kréta szigetére is.

# 482
Szgi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93471 Üzenet linkje2009-03-24 22:31:59 

Borsmenta
(Peppermint, 1999)

Édesanyja halála alkalmat nyújt a negyvenes éveiben járó férfinak, hogy visszaemlékezzen néhány jelenetre gyermekkorából és ifjúkori éveiből. Egyszerű és mindennapi történetek, amelyek nosztalgikus humorral kapcsolják össze a múltat a jelennel. Képek, jelenetek, érzelmek, amelyeknek megvan a szerepük a középkorú hős jellemének kialakulásában. A férfi három történetben emlékezik vissza a gyermekkori szexualitás ártatlanságára, az iskolai évek napi lidércnyomására, az ifjúkorból a felnőtté válás átmenetére, mindarra, amire most az érett kor prizmáján át tekint. Elveszett a fény a hatvanas évektől a hetvenes évekig tartó tíz év alatt az epizódok hátterét adó Görögországban. Politikai események és szociális összefüggések jelennek meg, ahogy azok egy általános újgörög család mindennapi életében megtörténtek harminc évvel ezelőtt és ahogy maradandóvá váltak egy gyermek emlékezetében. Most egy kórházi szobában egy anya békésen meghal fia karjaiban. A kórházi személyzet számára ez általános, megszokott eset. És a fiú, álomba merülve, fejét anyja karján pihentetve töredékekben tér vissza azokhoz az évekhez, amelyek álomképekhez hasonlóan múltak el.

A film a tévében:
TV2, 2009. március 25. 01:10

# 483
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93504 Üzenet linkje2009-03-25 13:01:08 

Ide is beírom, mert nem biztos, hogy mindenki odatéved, ahol a külön topikja van:

Megjelent a "Hellász rabságában" c. könyvem, kizárólag a Boolkine és Fókusz könyvesboltokban, illetve ezek online kereskedésében lehet majd kapni, kb. 20% kedvezménnyel!!! A kiadó oldalán (www.editionnove.hu) is megrendelhető, de ott magas postaköltség csatolódik hozzá.
CSAK ÁPTILIS KÖZEPE FELÉ KERÜL FORGALOMBA!!
icon_wink.gif

# 484
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93901 Üzenet linkje2009-03-30 16:16:17 

Travel channel holnap 20:00-kor: Izgalmat keresők útikalauza:

"Andros egy csendesebb és turisták által kevésbé látogatott hely a Görög szigetvilágban. A mai részben túrázni majd pedig kisebb búvárkodásra indulunk ezen a történelmi tengeri helyszínen."

# 485
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93906 Üzenet linkje2009-03-30 17:46:52 

Kedves Strato!

Ma az M2 Rondó című műsorában - ha minden igaz, - láttam a nagyobbik lyánod'. icon_smile.gif Gratulálok az elismerésükhöz!

# 486
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93950 Üzenet linkje2009-03-31 10:29:56 

Sziasztok!
Most ajánlották nekem Gary van Haas: Az ikon c. könyvét, melynek alcíme "görög szigeteki thriller". Mykonoson játszódik.
Ismeri valaki?

# 487
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94334 Üzenet linkje2009-04-05 21:08:44  Válasz a #93950. hsz-ra Előzmény #93950

Szia Andi!

Már hallottam róla, de csak annyit, hogy érdemes elolvasni.

Én most a „Zorbász, a görög” könyvet olvasom. Talán addig kitart, míg a kezemben nem foghatom a te könyvedet.

# 488
Lindus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95545 Üzenet linkje2009-04-19 21:17:57 

Sziasztok! Ha valaki tud kérem segítsen!
Nemrég olvastam egy idézetet ami nagyon megfogott. Kerestem a szerzőt, de csak görög és német oldalakat találtam. Nikosz Themelisz: Sorsfordulat ez állt az idézet alján. 1947 ben született Athenban, de magyarul semmit sem találok róla. A könyv érdekelne.
Az idézet így szólt:"..néha mikor egy fontos döntésre jutsz, a külvilág így vagy úgy ítélkezik felőle, jól avagy rosszul, megjegyzéseket tesznek, jóváhagyják vagy elítélik. De senki nem tudhatja mennyire nehezen jutottál erre a döntésre. Hány és hány kínzó gondolat amíg eddig
eljutsz, hány dolgot mérlegelsz így vagy amúgy miközben a helyes után kutatsz, keresed hogy megtaláld az egyensúlyt és az igazságot, közben
egyre kevésbbé vagy biztos a dolgodban. És még utána is, miután már megbizonyosodsz és eljutsz valahova, a kínzó kételkedés újból és újból megtalál, azt kutatva vajon valóban melyik volt a helyes és
melyik a téves. Ezt a kínt senki nem ismerheti, de még csak fel sem tudják fogni. A külvilág abban kimeríti szerepét hogy elitélje vagy helyeselje döntésed."

# 489
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108361 Üzenet linkje2009-07-07 20:35:22 

Az elveszett ereklyék fosztogatói című filmben ma este Görögországban "nyomoznak", ott is Krétán icon_lol.gif
# 490
Koveti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108369 Üzenet linkje2009-07-07 20:48:41 

Péntek este 19.00 órakor egy jónak ígérkező görög filmet vetítenek a Duna Tv-n. A címe: Athen blues.
Múlt héten csütörtökön szintén görög film volt a Dunán, a Női szeszély című. Érdemes tehát résen lenni.

Athen blues - már a cím is megkapó. Egy forró nyár esti éjszaka a görög metropoliszban. Egy hatéves görög fiúcska, aki kicsit hóbortos és holdkóros, elindul az éjszakában és keresztül-kasul bejárja a várost. Sétája során találkozik egy kislánnyal, aki szintén vele tart. S most már ketten álmodják végig az éjszakát. Ez az Athen Blues. Ezek az életrevaló kis gyerekek megmutatnak mindent, ami titok, ami érték, ami összeköti az évszázadokat, szobrokkal beszélgetnek, játszanak, minden, ami belefér. Gyermekszemmel láttatni, felfedezni valamit, az ám az igazi nagy játszma. Az Athen Blues eszünkbe juttatja Zazie csavargásait Párizsban.

# 491
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108621 Üzenet linkje2009-07-09 12:45:26 

Útitárs: A görög szigetek - nekem ez az útikönyv is nagyon rendben van (küllemben és belbecsben egyaránt). Mindenről van benne valamennyi info, mégsem száz kilós --> magaddal tudod vinni. Az éppen aktuális úticélodról meg úgyis a neten gyűjtesz mindent kielégítő pluszanyagot. Antikváriumban is beszerezhető.
# 492
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108721 Üzenet linkje2009-07-09 22:24:33  Válasz a #108621. hsz-ra Előzmény #108621

Pontikos, én is a napokban kaptam meg ezt a könyvet, és nekem is nagyon tetszik, főleg azért, hogy tényleg lehet vinni mindenfelé, nem foglal nagy helyet, és szerintem az ára is elfogadható! icon_biggrin.gif
# 493
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111328 Üzenet linkje2009-07-28 10:24:18  Görög filmek, könyvek

Sziasztok!

Ezen a héten az m2 minden este 19:05-től görög tartományokról ad útifilmet (Imathia, Pieria, Pella, Halkidiki). Részletes leírást a port.hu oldalon találtok.
Kellemes szórakozást mindenkinek!

Bottakati

# 494
Asteri
Törzstag
Törzstag
725 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122599 Üzenet linkje2010-01-03 18:20:17 

El GRECO ( görög-spanyol 2007 )

Vasárnap (jan.03.) 21.00 Duna tv

El Greco (Nick Ashdon) a XVI. század gyermeke volt, a szabadságot és a szerelmet keresve jutott el Toledóba, Spanyolországba. Itt szembe találta magát legnagyobb ellenfelével, a Szent Inkvizícióval.

# 495
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2706 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128776 Üzenet linkje2010-03-13 10:16:02 

Korábban ajánlotta valaki a YourVideo-t, ahonnan már sajnos levették a Görögbe fogadva c. filmet, de mindig akadnak jó, kis mozifilmek is!

Most is, két filmet dobott ki a Kereső, amikor beírtam a "görög" kulcsszót!

300 - A görög-perzsa háborúban a görögök Marathon mellett i. e. 490-ben megállították az ellenséget. Tíz évvel később Xerxes vezeti az újabb perzsa támadást. A poliszok Spárta, Athén és Korinthosz vezetésével szövetkeznek. Az első összecsapásra a Thermopülai-szorosnál kerül sor, amelyet Leonidas spártai király véd a néhány ezer fős seregével. Amikor a perzsák a hátukba kerülnek, elbocsátja a segédcsapatokat, és háromszáz katonájával az utolsó leheletéig harcol. Önfeláldozásuk nem volt hiábavaló, időt adott a görög seregek egyesüléséhez. Frank Miller képregénye alapján.
icon_arrow.gif https://www.yv.hu/play_a_video.....a911e1a382

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak ( magyar )
Percy-vel az élet nem bánik kegyesen, mivel a környezetében olyan dolgok történnek, amik hihetelenek, és csak is ős látja őket, ráadásul senki sem hisz neki. Rá kell jönnie arra, hogy a görög mitológia lényei még ma is élnek. Eközben pedig Zeusz villáma eltűnik, és az első számú gyanúsított Poszeidon eltitkolt fia, aki Percy. A fiú elhatározza, hogy előkeríti azt a villámot, és ha sikerrel jár, akor eljuthat az istenek urához, Zeuszhoz.
icon_arrow.gif https://www.yv.hu/play_a_video.....adf6e0b637

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 32 33 34 ... 61 62 63   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu