Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7270
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Liliana80
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157459 Üzenet linkje2011-03-01 22:36:16 

Kedves Sancho !

Nagyon köszönöm az infót !! Meg fogjuk
találni a megfelelö szállást.
Az én favoritom egyenlöre Rodosz,
ha bármi kérdés lenne szivesen
megírom !

Üdv : Lili

# 7271
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157474 Üzenet linkje2011-03-02 09:28:26  Válasz a #157447. hsz-ra Előzmény #157447

Szia bojlee!

Mi 2006-ban voltunk az Ilias apartmanban 2 hetet. Csak pozitív dolgokat tudok írni róla. A szoba rendezett, tiszta volt. A háziak barátságosak. Nem tudom 5 év alatt mennyit változhatott. A központ és a tenger egyaránt közel van. Szerintem jól választottatok.

Üdv: Anita

# 7272
Ginginke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157526 Üzenet linkje2011-03-03 00:47:44  Segítség

Sziasztok!
Május elején indulok Sartira 1 hétre nyaralni. Az 1 hét alatt be szeretném járni a Sithonia félszigetet robogóval. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen látványosságot lenne érdemes megnézni és azok merre, hol találhatóak.

ui. Minden Sartival kapcsolatos információt szívesen várok!
Köszönöm a segítséget előre is!

Ginginke

# 7273
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157540 Üzenet linkje2011-03-03 08:53:22 

szia Gingike!

Én csak Sartin voltam a Chalkidikin, meg a közelben egy-két strandon, Neos Marmarason a piacon, mondjuk utóbbit szerintem érdemes megnézni. Sartin van egy templom, de túl sok látványosság sztem nincs. Hátha valaki megcáfol.

# 7274
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157544 Üzenet linkje2011-03-03 09:07:36  Válasz a #157526. hsz-ra Előzmény #157526

Nagyon szép a petralonai cseppkőbarlang meg az archeológiai múzeum, de az egy kicsit messze van Sartitól (én nem robogóznék fel addig icon_confused.gif )
# 7275
Saturn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
277 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157549 Üzenet linkje2011-03-03 09:46:03  Válasz a #157526. hsz-ra Előzmény #157526

Szia! Van látnivaló elsősorban a környéken. A faluban is találsz szép, régi házacskákat, virágokat. Mi megnéztük a temetőt is. Onnan szép gyalogutak vezetnek felfelé a hegyek irányába. Olivabogyókkal teli fákat láthattok, nagyon öregeket is, ha nyár vége felé mentek, akkor elhagyatott szőlőskertekben csipegethettek is.... Itt található egy kolostor is (3 épület), kedvelt kirándulóhely, szép a kilátás az öbölre, falura.
Mi megmásztunk egy közel 500 méter magas hegyet is, a tetejéről látható Sithonia mindkét oldalán a tenger.
A kikötőben időnként lehet halat vásárolni a halászoktól.
Délre indulva gyalog se kibirhatatlan távolság a Goa beach, de robogóval vagy autóval gyönyörűbbnél gyönyörűbb öblöket fedezhettek fel. A Panoráma tavernánál feltétlenül meg kell állni, a kilátás pazar! Megnéztük a "halott város"-t is. És ezek még csak ízelítők....
Északra találjátok a szív alakú öblöt, a Platanitsi kempinget, a Narancspartot és még sok-sok szép helyet.
Hát remélem felkeltettük a kíváncsiságod....Ha van még kérdésed, priviben szívesen írok még ötleteket.

# 7276
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157597 Üzenet linkje2011-03-03 19:17:05  Válasz a #157526. hsz-ra Előzmény #157526

Gingike!

Sarti közelében nagyon sok nézni való akad, pláne robogóval icon_smile.gif Mi múlt nyáron bejártuk a környéket, mind a két irányban. Sarti közelében található Sikhia nevű kis település, hangulatos kis térrel, boltokkal, érdekes épületekkel icon_smile.gif
Tovább robogva egy kis erdőnél található a Porto Carras-i borüzem, amit meg lehet látogatni és kóstolgatni is lehet a finom nedűből icon_smile.gif
Mint Ginaaa is írta Neos Marmarast feltétlenül meg kell látogatni, mert szintén nagy élmény. Picit messze van, de szintem is megéri elülnie az ember sejhaját icon_biggrin.gif
Az út maga nagyon kalandos a szerpentinen, a sok szakadékkal, gyönyörű tájjal, kecskékkel és barikkal icon_smile.gif
Időnként kis templomok, kápolnácskák találhatók az út mellett. Érdemes berobogni Toroniba is, ahol egy hosszú és szép tengerpart van. Sartiról a másik irányba indulva is sok kis települést lehet meglátogatni, akár egész messzre el lehet robogni a Narancsparton túlra is.

# 7277
Katuska73
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157674 Üzenet linkje2011-03-04 16:00:35 

Sziasztok!
Mi a helyzet a kígyókkal? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a hegyekben Sartinál előfordulnak mérges változatban. Nem hisztizni szeretnék, de lehetségesnek tartjátok? Hol lehetne ennek biztosan utánajárni?

Üdv: Katus

# 7278
Bofefe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157697 Üzenet linkje2011-03-04 20:53:48 

Szia Katuska73 !

Igen vannak kígyók, de én nem találkoztam még velük. (hála istennek )

A harapásuk nem halálos, de kellemetlen. ( a hozzá értök szerint.)

Ezt találtam !

Állatvilág
Ami az állatvilágot illeti, Görögország területe faunában nem igazán gazdag. Azonban itt is megtalálhatunk különböző állatfajokat. Az erdőkben például a veszélyeztetett barna medve és hiúz él. További, Nyugat-Európában veszélyeztetett fajok közé tartozó állatokat is megtalálhatunk itt, a déli parton. Ilyen a farkas, őz, vadkecske (kri-kri, amelyek majdnem kihaltak, de most a védett fajok közé tartoznak), róka,vagy vadmalac.

A hegyekben ragadozó madarak keringenek, sólymok, sasok és baglyok. Egy kis szerencsével sárga küllőt, vagy kookaburrát is láthatunk.A rovarok birodalmából Görögországban skorpiók találhatóak meg, melyek csípése nem halálos, valamint cikádok, amelyek ciripelése kellemetlen tud lenni, főleg egy közép-európai ember számára.
Görögország egész területén megtalálhatóak a kígyók, skorpiók és százlábúak. A marásuk, illetve csípésük nagyon kellemetlen lehet.

Mivel tengerparti országban vagyunk, nem szabad elfeledkeznünk a tengeri élőlényekről sem. Az itteni tenger megszámlálhatatlanul sok halfaj otthona,. fókák, tengeri teknősök és egyébb különleges állatfajok élnek itt.
De nem szabad elfeledkezni a kissé veszélyes állatfajokról sem, mint pl. a tengeri sünök.A félreeső helyeken, a nagy tengerpartokon kívül a vízben medúzák, ráják és színes murénák is lehetnek. Mindezen állatfajokat érdemes elkerülni.

Renault!

Lehet, hogy meg lesz az a koccintás!

üdv.

# 7279
Bofefe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157699 Üzenet linkje2011-03-04 21:01:39 

# 7280
Bojlee
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157711 Üzenet linkje2011-03-05 09:01:20 

Szia Anita!
Köszi a választ!
Vannak fényképeid az apartmanról?

# 7281
Saturn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
277 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157716 Üzenet linkje2011-03-05 12:13:46  Válasz a #157674. hsz-ra Előzmény #157674

Katus! Tavaly nekem is ilyen gondom volt.....de egyetlen picike kígyócskát se sikerült látnom. Nagyon félek és irtózom a kígyóktól, de szinte direkt kerestük őket Sartiban és környékén, de nem találtunk. Pedig voltunk jó nagy "dzsumbujban" is, emberek által nem nagyon látogatott helyeken is.....
Úgyhogy nem kell félned. Ha nagyon bozótos helyeken jársz, azért nem árt a zárt cipő, egy bot és a lábad alá figyelni.
Jó nyaralást!

# 7282
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157728 Üzenet linkje2011-03-05 17:29:53 

Sziasztok!
Idén úgy néz ki Sarti a cél, ott még nem jártunk sosem. Nagyon jó véleményeket olvasok itt róla, biztosan tetszeni fog. Évek óta a Grand tours-szal járunk, most is ők lesznek a nyerők, a szállás Sarti beachen van. Mivel egyénileg megyünk saját autóval, kérdezném tőletek, hogy ha autóval megyünk be az ófaluba, akkor ott tudunk parkolni könnyen?És kb. mennyi a parkolási dij, vagy esetleg ingyenes helyek is vannak?
Tudom, hogy gyalog sincs messze, de ha vásárolni mennénk, akkor inkább a kocsit választanánk. icon_smile.gif

Előri is köszi, aki válaszol.
Üdv: Messinia

# 7283
Bofefe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157729 Üzenet linkje2011-03-05 17:43:06 

Szia Messinia !

Tudtok parkolni!
Akár a központi busz parkolónál kb 3-4 focipálya méretű, vagy a Nagy Sárga ( tescónál ) Bevásárló központnál is.

Üdv.

# 7284
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157730 Üzenet linkje2011-03-05 17:57:29  Válasz a #157729. hsz-ra Előzmény #157729

És parkolási dijakat nem tudsz véletlenül? icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 484 485 486 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu