Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 556
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107349 Üzenet linkje2009-07-01 20:38:57 

Szia szirom! A Verka által írt szállás árakhoz szeretném hozzátenni,hogy ezek előszezoni árak ! A legtöbb helyen a mostani héttel mennek föl az árak! Ha szerencsénk lesz akkor nem annyira mint a normális években! De az a65 euró amit írtál , szerintem elég kell, hogy legyen. Mikor is mentek pontosan? Nafplioban a palamidi erőd sem babakocsis hely sajnos! A Voidokilia öbölben és környékében gondolkodtok? Üdv kokszi
# 557
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107362 Üzenet linkje2009-07-01 21:07:47 

Szia Verka! Porosra és Elafonissosra,hogy jár át a komp , és mennyibe kerül? A szigeteken drágább az étel-ital? Rajtad felbuzdulva én is meg kóstolok egy frappét, de csak óvatosan a pároméból, pár korty első nekifutásra ! Monemvassia tuti program ,érzek a környékben és a városban 3-4 napot ,1nap Elafonissossal. De amikor a nyaralás vége felé majd ott álok a Neapoli kikötóben, lehet ,hogy elcsábulok és valóra váltok egy 17 éves álmot ,és átmegyünk Kithyrára! Akkor viszont Monemvassia lesz egy rövid program, Elafonnisoss pedig kimarad! Kithyra vonz mint egy mágnes, Monemvassiát imádom ,majd meglátjuk . Üdv :kokszi
# 558
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107363 Üzenet linkje2009-07-01 21:14:30  Válasz a #107362. hsz-ra Előzmény #107362

Szia Kokszi!

Porosra 5,5 € volt egy útra a jegy két főnek és egy autónak, a komp félóránként jár, minden egész és fél órakor.

Elafonissosra 12 € körül volt a jegy ugyanígy két főnek és egy autónak, és ott óránként jár a komp (egész órakor megy át a szigetre, és fél órakor jön vissza a szigetről).

Monemvasiára szerintem bőven elég egy nap, nade persze Te tudod, és attól is függ, hogy mit nevezel a "környékének". icon_smile.gif El lehetett volna még menni pl. Gerakiba ill. a környéken nyilván más helyekre is.

Kíváncsi vagyok, hogy végül hogy döntesz majd! icon_smile.gif

# 559
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107364 Üzenet linkje2009-07-01 21:17:30  Válasz a #107362. hsz-ra Előzmény #107362

Ja, az étel-ital sztem nem drágább a szigeteken. Igazából mindenhol hasonló árfekvésben volt, nem nagyon vettünk észre különbséget.
# 560
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107366 Üzenet linkje2009-07-01 21:22:26  Válasz a #107362. hsz-ra Előzmény #107362

A frappé alapesetben nekem sem ízlik, de magára a frappézás hangulatára annyira vágyom, hogy ezért szerettem volna megszeretni. Hülyén hangzik, de így van! icon_smile.gif

Azért azt hozzátenném, hogy ami nekem ízlett, attól valószínűleg minden igazi kávékedvelő borzadva fordulna el. icon_smile.gif Mivel rengeteg cukor volt benne és még fagyi is, végül egy édes tejeskávészerű valamit kevertem belőle... icon_smile.gif

# 561
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107371 Üzenet linkje2009-07-01 21:36:10 

Kokszi! Hétfőn hajnalban megyünk. Július 1-vel mennek föl az árak, tudom, de ha nincs dömping, turistaáradat, akkor talán nem a csillagos égig icon_wink.gif Meg nekünk nem is elég a 2 személyes, de azért nagyon biztató Verkáék tapasztalata!
# 562
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

20
Utazás 20 nap múlva:
Torremolinos
#107395 Üzenet linkje2009-07-02 08:14:17 

Szia Kokszi!

Jó utat kívánok Nektek és azt, hogy kellemes élményekkel gazdagodva térjetek majd haza.

Szia Verka!

Porosra honnan indult a komp, amivel átmentetek?
Ez az 5,5 Euro/2 fő+autó egész jónak tűnik.
Tegnap Melynda007 írta nekem, hogy Ermioni-Hydra komp 9,5 Euro/fő/út. Ez kicsit húzósnak tűnik, mivel az már kettőnknek 38 Euro oda-vissza.

Üdv: Anita

# 563
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107403 Üzenet linkje2009-07-02 09:17:49 

Szie Verka, az érdekelne, (ugye ti bérautóval voltatok) hogy az elafonissi kompnál nem szóltak egy szót sem?? Mi is szeretnénk végre autóval esetleg másik szigetre is a Peloponnészoszról eljutni, de eddig szóltak, hogy bérautóval nem lehet (mármint a bérbeadó, nem a komposok). Gondolom a komposokat nem érdekli? Mert kompbalesetre nem terjed ki a biztosítás, ezért van ez.

Szia Kokszi,

én utálom a kávé ízét, de a frappét mégis megszerettem. Persze nem mindenhol csinálják egyformán, van aimkor én sem bírom meginni, az a finom, aminek jó világos a színe, magas a habja és krémes az állaga. icon_smile.gif

# 564
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107411 Üzenet linkje2009-07-02 10:22:45  Válasz a #107362. hsz-ra Előzmény #107362

Szia Kokszi!

Jó utat kívánok Nektek és legalább olyan gyönyörű élményeket, mint amilyenek nekünk voltak! icon_smile.gif

Ja, és még egy dolog, ami Neked fontos lehet: a neten szerencsére nem jól voltak fent a nyitási időpontok, minden reggel 8-tól van nyitva, tehát nyugodtan mehettek korán. icon_wink.gif

# 565
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107414 Üzenet linkje2009-07-02 10:31:49  Válasz a #107395. hsz-ra Előzmény #107395

Szia Anita!

Porosra Galatasból indul a komp, pont a szigettel szemben. Azért ilyen olcsó és azért is jár ilyen gyakran, mert nagyon közel van a sziget a szárazföldhöz, szinte csak egy karnyújtásnyira: a komp gyakorlatilag csak megfordul és már ott is van. icon_smile.gif

Ráadásul át tudjátok vinni az autót, nem úgy, mint Hydrára, és így a sziget más részeiből is láthattok valamit, nemcsak a kikötőből. Vagy akár strandolhattok is egyet. Poros tulajdonképpen két szigetből áll: Sferia egy kis szigetecske, ezen van a "főváros", a kikötő a sok szép sűrűn épült házzal. Mögötte viszont egy nagyobb sziget van (Kalavria), ami nem ennyire beépült. Nekem az volt a legnagyobb élmény, amikor Kalavriáról néztünk át a kis szigetre a naplementében... icon_smile.gif

# 566
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107416 Üzenet linkje2009-07-02 10:36:14  Válasz a #107403. hsz-ra Előzmény #107403

Szia Andi!

Nem szóltak egy árva szót sem (egyik kompnál sem), sőt, másokat is láttunk bérautóval átjönni. Tudom én is, hogy a biztosítás a kompra nem terjed ki, de bevállaltuk ezt a kockázatot arra a rövid útra... végülis nem arról van szó, hogy órákon át kompozunk a nyílt tengeren, hanem csak egy ötperces kompút a szemben lévő szigetre... nagyon kicsi a valószínűsége, hogy baj történjen.

# 567
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

20
Utazás 20 nap múlva:
Torremolinos
#107417 Üzenet linkje2009-07-02 10:48:22 

Szia Verka!

Köszönöm a gyors választ. Még gondolkodunk rajta, hogy hova is menjünk. Hydrára vagy Porosra. Van rá még elég időnk indulásig.

Üdv: Anita

# 568
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107420 Üzenet linkje2009-07-02 11:32:40  Válasz a #107417. hsz-ra Előzmény #107417

Menjetek mindkettőre! icon_wink.gif Egyik nap ide, másik nap oda... icon_biggrin.gif

Mi arról álmodoztunk Poroson, hogy egyszer majd visszajövünk két hétre (a párom rögtön kettőt mondott, nem is egyet, pedig olyan kicsi a sziget, hogy egy nap alatt is majdnem teljesen bejártuk icon_biggrin.gif) egy lazulós, pihenős nyaralásra, és akkor onnan át tudunk menni Hydrára, Spetsesre, esetleg a Szaróni-öböl más szigeteire (nem tudom, van-e hajó máshová, de hátha) és a szárazföldre is, Epidavroszba, a Methoni-félszigetre, Palea Epidavroszba stb... De jó is lenne! icon_smile.gif

# 569
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

20
Utazás 20 nap múlva:
Torremolinos
#107422 Üzenet linkje2009-07-02 11:38:48 

Szia Verka!

Mivel pihenni is akarunk Toloban a kirándulásokon kívül nem hiszem, hogy beleférne mindkettő. Az a két hét hamar elszáll sajnos. Tudom, hogy ti kevesebb idő alatt néztetek meg sok mindent, de mi pihizni szeretnénk ezért nem is minden nap fogunk kirándulni.
Várom a jó kis beszámolót a Peloponnészoszról, ami sokaknak hasznára válhat.

Szia: Anita

# 570
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107432 Üzenet linkje2009-07-02 13:04:47 

Verka, milyen gyakran jár egy napon ez a komp Elafonissire?
Ha előző nap Monemvassiában lennék és onnan indulnék tovább Elafonissire, akkor hogy tervezzek?
Hány éjszakát voltatok Elafonissin?
Ha Monemvassiából megyek oda reggel, elég az a nap a legjobb strandokra és egy éjszaka ott, másnap meg tovább?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 37 38 39 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu