Szia szirom! A Verka által írt szállás árakhoz szeretném hozzátenni,hogy ezek előszezoni árak ! A legtöbb helyen a mostani héttel mennek föl az árak! Ha szerencsénk lesz akkor nem annyira mint a normális években! De az a65 euró amit írtál , szerintem elég kell, hogy legyen. Mikor is mentek pontosan? Nafplioban a palamidi erőd sem babakocsis hely sajnos! A Voidokilia öbölben és környékében gondolkodtok? Üdv kokszi
Szia Verka! Porosra és Elafonissosra,hogy jár át a komp , és mennyibe kerül? A szigeteken drágább az étel-ital? Rajtad felbuzdulva én is meg kóstolok egy frappét, de csak óvatosan a pároméból, pár korty első nekifutásra ! Monemvassia tuti program ,érzek a környékben és a városban 3-4 napot ,1nap Elafonissossal. De amikor a nyaralás vége felé majd ott álok a Neapoli kikötóben, lehet ,hogy elcsábulok és valóra váltok egy 17 éves álmot ,és átmegyünk Kithyrára! Akkor viszont Monemvassia lesz egy rövid program, Elafonnisoss pedig kimarad! Kithyra vonz mint egy mágnes, Monemvassiát imádom ,majd meglátjuk . Üdv :kokszi
#1073632009-07-01 21:14:30 Válasz a #107362. hsz-ra
Szia Kokszi!
Porosra 5,5 € volt egy útra a jegy két főnek és egy autónak, a komp félóránként jár, minden egész és fél órakor.
Elafonissosra 12 € körül volt a jegy ugyanígy két főnek és egy autónak, és ott óránként jár a komp (egész órakor megy át a szigetre, és fél órakor jön vissza a szigetről).
Monemvasiára szerintem bőven elég egy nap, nade persze Te tudod, és attól is függ, hogy mit nevezel a "környékének". El lehetett volna még menni pl. Gerakiba ill. a környéken nyilván más helyekre is.
#1073662009-07-01 21:22:26 Válasz a #107362. hsz-ra
A frappé alapesetben nekem sem ízlik, de magára a frappézás hangulatára annyira vágyom, hogy ezért szerettem volna megszeretni. Hülyén hangzik, de így van!
Azért azt hozzátenném, hogy ami nekem ízlett, attól valószínűleg minden igazi kávékedvelő borzadva fordulna el. Mivel rengeteg cukor volt benne és még fagyi is, végül egy édes tejeskávészerű valamit kevertem belőle...
Kokszi! Hétfőn hajnalban megyünk. Július 1-vel mennek föl az árak, tudom, de ha nincs dömping, turistaáradat, akkor talán nem a csillagos égig Meg nekünk nem is elég a 2 személyes, de azért nagyon biztató Verkáék tapasztalata!
Jó utat kívánok Nektek és azt, hogy kellemes élményekkel gazdagodva térjetek majd haza.
Szia Verka!
Porosra honnan indult a komp, amivel átmentetek?
Ez az 5,5 Euro/2 fő+autó egész jónak tűnik.
Tegnap Melynda007 írta nekem, hogy Ermioni-Hydra komp 9,5 Euro/fő/út. Ez kicsit húzósnak tűnik, mivel az már kettőnknek 38 Euro oda-vissza.
Szie Verka, az érdekelne, (ugye ti bérautóval voltatok) hogy az elafonissi kompnál nem szóltak egy szót sem?? Mi is szeretnénk végre autóval esetleg másik szigetre is a Peloponnészoszról eljutni, de eddig szóltak, hogy bérautóval nem lehet (mármint a bérbeadó, nem a komposok). Gondolom a komposokat nem érdekli? Mert kompbalesetre nem terjed ki a biztosítás, ezért van ez.
Szia Kokszi,
én utálom a kávé ízét, de a frappét mégis megszerettem. Persze nem mindenhol csinálják egyformán, van aimkor én sem bírom meginni, az a finom, aminek jó világos a színe, magas a habja és krémes az állaga.
#1074112009-07-02 10:22:45 Válasz a #107362. hsz-ra
Szia Kokszi!
Jó utat kívánok Nektek és legalább olyan gyönyörű élményeket, mint amilyenek nekünk voltak!
Ja, és még egy dolog, ami Neked fontos lehet: a neten szerencsére nem jól voltak fent a nyitási időpontok, minden reggel 8-tól van nyitva, tehát nyugodtan mehettek korán.
#1074142009-07-02 10:31:49 Válasz a #107395. hsz-ra
Szia Anita!
Porosra Galatasból indul a komp, pont a szigettel szemben. Azért ilyen olcsó és azért is jár ilyen gyakran, mert nagyon közel van a sziget a szárazföldhöz, szinte csak egy karnyújtásnyira: a komp gyakorlatilag csak megfordul és már ott is van.
Ráadásul át tudjátok vinni az autót, nem úgy, mint Hydrára, és így a sziget más részeiből is láthattok valamit, nemcsak a kikötőből. Vagy akár strandolhattok is egyet. Poros tulajdonképpen két szigetből áll: Sferia egy kis szigetecske, ezen van a "főváros", a kikötő a sok szép sűrűn épült házzal. Mögötte viszont egy nagyobb sziget van (Kalavria), ami nem ennyire beépült. Nekem az volt a legnagyobb élmény, amikor Kalavriáról néztünk át a kis szigetre a naplementében...
#1074162009-07-02 10:36:14 Válasz a #107403. hsz-ra
Szia Andi!
Nem szóltak egy árva szót sem (egyik kompnál sem), sőt, másokat is láttunk bérautóval átjönni. Tudom én is, hogy a biztosítás a kompra nem terjed ki, de bevállaltuk ezt a kockázatot arra a rövid útra... végülis nem arról van szó, hogy órákon át kompozunk a nyílt tengeren, hanem csak egy ötperces kompút a szemben lévő szigetre... nagyon kicsi a valószínűsége, hogy baj történjen.
#1074202009-07-02 11:32:40 Válasz a #107417. hsz-ra
Menjetek mindkettőre! Egyik nap ide, másik nap oda...
Mi arról álmodoztunk Poroson, hogy egyszer majd visszajövünk két hétre (a párom rögtön kettőt mondott, nem is egyet, pedig olyan kicsi a sziget, hogy egy nap alatt is majdnem teljesen bejártuk ) egy lazulós, pihenős nyaralásra, és akkor onnan át tudunk menni Hydrára, Spetsesre, esetleg a Szaróni-öböl más szigeteire (nem tudom, van-e hajó máshová, de hátha) és a szárazföldre is, Epidavroszba, a Methoni-félszigetre, Palea Epidavroszba stb... De jó is lenne!
Mivel pihenni is akarunk Toloban a kirándulásokon kívül nem hiszem, hogy beleférne mindkettő. Az a két hét hamar elszáll sajnos. Tudom, hogy ti kevesebb idő alatt néztetek meg sok mindent, de mi pihizni szeretnénk ezért nem is minden nap fogunk kirándulni.
Várom a jó kis beszámolót a Peloponnészoszról, ami sokaknak hasznára válhat.
Verka, milyen gyakran jár egy napon ez a komp Elafonissire?
Ha előző nap Monemvassiában lennék és onnan indulnék tovább Elafonissire, akkor hogy tervezzek?
Hány éjszakát voltatok Elafonissin?
Ha Monemvassiából megyek oda reggel, elég az a nap a legjobb strandokra és egy éjszaka ott, másnap meg tovább?