Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 3331
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122815 Üzenet linkje2010-01-07 17:59:34  Válasz a #122806. hsz-ra

Én éppen tegnap fizettem be a Grand Toursnál az idei nyaralásunkat. Ez lesz a 3. utunk velük.
Az elsőnél elkeveredtek a csomagjaink(Szegeden az átszállásnál), de olyan korrekt módon intézték az ügyet, hogy tavaly és idén is őket választottuk. Mindig azt kaptuk, amiért fizettünk, és mindenki nagyon kedves és segítőkész volt az irodában és a nyaralóhelyen is.
Tényleg semmi rosszat nem tudnék mondani rájuk.
Jó lenne, ha a többi iroda is hasonlóan működne!

Sokat olvasgattam a véleményeket irodákról, szállásokról, idegenvezetőkről.
Ami az egyik utasnak tökéletesen megfelel, az a másiknak lepusztult. Itt most nem a csótányos szálláshelyekről beszélek, hanem az átlagos apartmanokról.
Az idegenvezető és az utas kapcsolata nagyban függ az utas hozzáállásától is. Ha cselédként kezelik, vagy folyton csak a hibát keresi az utas, akkor az idegenvezető is ellenségessé válik, és kerüli az utast.
Véleményemet arra alapozom, hogy találkoztam olyan utassal, aki csak fröcsögött a szállásról is, és az idegenvezetőt is szidta, mint a bokrot. Én viszont pont az ellenkező véleményt alakítottam ki az egészről. Nem vagyok igénytelen, de a pénzemért olyan szállást kaptam, amilyenre számítottam. És emberként kezeltem az idegenvezetőt, aki hónapok óta szabadnap nélkül dolgozik, próbálja mosolyogva elviselni a fáradt, vagy éppen túl kipihent hisztiző utasokat.
2009-ben korán értünk a szálláshelyünkre.
Amikor lefoglalunk egy utat, akkor azt is megtudjuk, hogy mikor foglalhatjuk el a szállásunkat, és azt is, hogy mikor kell azt elhagynunk. És azzal is tisztában van az utas, hogy ha busszal van, akkor az mikor indul vissza.
Szóval, ott ücsörgünk a szállás teraszán, én meg csak figyelem az embereket. Az egyik hazainduló panaszkodik, hogy csak este indul vissza a busz, és addig itt kell ücsörögniük, pedig a busz már megérkezett. Persze, hogy dühöng, mert kipihent, a söfőröknek meg nem jár a pihenés, holott törvény írja elő a kötelező pihenő időt. A kipihent utas nyugodtan sétálhatna, strandolhatna, de inkább csak panaszkodik.
Az újonnan érkezettek azért lázadoznak, mert fáradtak és szeretnének már a szállásukon paprikáskrumplit főzni 11-kor, holott hivatalosan csak 14 órakkor foglalhatják el a szállást, mert az előző turnus után takarítani is kell. Szegény személyzet kezét-lábát töri, hogy minél előbb végezzen, ami után azt kapják, hogy mocskos az apartman. Pedig ez még véletlenül sem igaz.
Én csak ücsörögtem csendben és nagyon sajnáltam ezeket az embereket. Vajon miért?

# 3332
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122817 Üzenet linkje2010-01-07 18:09:57  Válasz a #122815. hsz-ra Előzmény #122815

Szia Csutek!
Tökéletesen egyetértek veled! Ez a "fajta" utas is van, nem is kevés. Ilyenkor szoktam én szégyenkezni, ások helyett is.!
Üdv. Babar

# 3333
Gáborpapo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
204 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122823 Üzenet linkje2010-01-07 19:11:25 

Szívemből szóltál Csutek!

Mi utaztunk már az Apollonnal az idén még nem tudom mi lesz az uticél de semmi gond nem volt se az utazási irodával se a sofőrökkel se az idegenvezetőkkel.
No azért egy kivétel volt és ez 2008.-ban a Tolói idegenvezető ( Mártika). Vele sem volt nekünk személy szerint problémánk , de én még soha sem találkoztam ennyire felkészületlen nem törődöm idegenvezetővel az utazásaink során. Ha akkor ne adj isten valami komoly gondunk lett volna hát nem tudom mihez kezdtünk volna.

# 3334
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122827 Üzenet linkje2010-01-07 19:41:24  Válasz a #122823. hsz-ra Előzmény #122823

Természetesen ilyen idegenvezetők is léteznek. Egy ilyennel nekem is akadt dolgom, de nem panaszkodom, mert a nyaralásom csodásra sikerült a közreműködése nélkül is.
De véleményem szerint, a nyaralás alatt sem tudunk kivetközni magunkból (kivételt képeznek azok, akik teljesen kivetkőznek magukból, és nem igazán vetnek jó fényt a magyarokra). Ha itthon nyitottak vagyunk és toleránsak, akkor az a nyaralásunk alatt is így van, és jó kapcsolatot tudunk kialakítani az idegen környezetben is.
De ha itthon képesek vagyunk az élő fába is belekötni(amit persze nem veszünk észre magunkonés senkinek nem hinnénk el, ha ezt közölnék velünk), akkor a nyaralás alatt még kötözködőbbek leszünk, mert fizettünk a szolgáltatásért, és a pénzünkért osztályon felüli kiszolgálást várunk. Ezen a hozzáálláson kellene változtatni.
De természetesen, a lehúzó, átverő irodákat továbbra is szűrni kell, mert sajnos elég sok ilyen is akad. De egy ember véleménye alapján, egyikről sem alkothatunk teljes képet. Ezt csak azért írom, mert egy-egy durva, vagy csak durván eltúlzott eset kapcsán, egész háború indul egyes irodák ellen.
Volt ilyen 2 éve a Grand Toursnál is, egy elromlott busz miatt. Az utas leírta a saját szemszögéből az esetet, de nem értettem, mi háborította fel annyira. Hiszen az iroda szállást biztosított az utasoknak(és nem kellett a buszon éjszakázni, mint más irodák esetében), és hazaérve, a határon, 10000 Ft bánatpénzt adott a tulajdonos minden utasnak(amit Ő és a párja természetesen nem fogadott el), ami nem jellemző egyik irodára sem. De ez mélységesen felháborította az utast.

# 3335
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122850 Üzenet linkje2010-01-08 14:12:16 

Sziasztok!
Mernétek a Dias Zeus-szal utazni? icon_rolleyes.gif

# 3336
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122852 Üzenet linkje2010-01-08 14:25:33  Válasz a #122850. hsz-ra Előzmény #122850

Igen!!!
Miért is ne?

# 3337
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122853 Üzenet linkje2010-01-08 14:29:21  Válasz a #122852. hsz-ra Előzmény #122852

Köszi,pár megerősitő szóra várok,nekem fura,hogy január 31-ig,ha a TELJES részvételi dijat befizetem,kapok 10% kedvezményt.Kicsit tartok a becsődöléstől,nem szokták igy értékesiteni az utakat.Vagy tévedek? icon_wink.gif
# 3338
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122854 Üzenet linkje2010-01-08 14:31:23 

zsebkuty írta:
Sziasztok!
Mernétek a Dias Zeus-szal utazni? icon_rolleyes.gif

Már indulnák is. icon_lol.gif
Sokszor utaztam velük. Nekem nem volt velük semmi bajom.
Minden évben eddig meghirdették ezt az akciót.
Üdv: Josza

# 3339
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122856 Üzenet linkje2010-01-08 14:35:05  Válasz a #122854. hsz-ra Előzmény #122854

icon_lol.gif Szia,kedves Josza!!
KÖSZI,nem tudtam,nem ismerem őket,de lehet,hogy idén majd megismerem... icon_lol.gif

# 3340
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122857 Üzenet linkje2010-01-08 14:37:29  Válasz a #122853. hsz-ra Előzmény #122853

Az nevezhető biztosnak,ha már vissza jöttél!
Remljük ,hogy nem csődölnek be ! Az utazási iállításon 12% szoktak adni igaz az már az idei árakból.

Josza! rajta induljunk!

# 3341
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122858 Üzenet linkje2010-01-08 14:37:42  Re:

zsebkuty írta:
icon_lol.gif Szia,kedves Josza!!
KÖSZI,nem tudtam,nem ismerem őket,de lehet,hogy idén majd megismerem... icon_lol.gif

Szia Drága Zsekuty!
Hova mennél velük?

# 3342
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122859 Üzenet linkje2010-01-08 14:40:34  Re:

bocsika írta:

Josza! rajta induljunk!

Szia Drága Bocsika!
Oké.... máris indulhatunk! icon_lol.gif

# 3343
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122860 Üzenet linkje2010-01-08 15:09:16  Válasz a #122858. hsz-ra Előzmény #122858

kiss.gif Olyan aranyosak vagytok,hogy máris megnyugodtam!
KRÉTA!!!Domenica-apartman 2hét!MOST már mennék is!!! icon_lol.gif

# 3344
Lincsi1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122861 Üzenet linkje2010-01-08 15:43:28  Válasz a #122806. hsz-ra Előzmény #122806

Szia Kata,
mi párommal már kétszer utaztunk a Granddal. Valóban azt kapod tőlük, amit ígérnek. Az idegenvezetők képzettek és rátermettek, mindenben tudnak segíteni. A gyűjtőjáratok miatt valóban picit lehet csúszás, inkább csak hazaafelé, de ki lehet bírni. Nem mindig kell másik buszra átszállni (mi pl. Debrecenből mentünk, az oda úton nem, visszafelé csak egyszer kellett átszállnunk.) A szállások rendesek és a település, az apartman olyan, mint amilyen a katalógusban és a neten a képeken. (Nekem például Toloban a Stella apartman még kellemes csalódás is volt a képhez képest - élőben sokkal szebb.) Egyetlen kellemetlen élményem volt: a sofőr, mikor megérkeztünk a nyaralás helyszínére, ennyit mondott: mindenki érezze magát úgy, ahogy akarja! (Bár ez elég kétértelmű icon_smile.gif , értheted jól is... Bár 26 órás út után? Ki tudja...) A fakultatív programok is jók. Nekem egy korrekt iroda képe alakult ki a két velük eltöltött nyaralásom után. Legközelebb megint velük megyek. Ja, és ami nagyon fontos sok embernek: OLCSÓ!

# 3345
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122894 Üzenet linkje2010-01-09 12:43:12 

sziasztok!!tud valaki abban segiteni hogy melyik irodának van 1 hetes ajánlata karpathos -ra???eddig csak 11-12 napos turnusokat találtam
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 222 223 224 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu