Könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154400 Üzenet linkje2010-12-31 22:23:21  Válasz a #154383. hsz-ra

Karácsonyra én is megkaptam az Esős, csillagos éjszakákat, még más könyvet olvasom, de nagyon örültem neki Utána ez lesz a következő olvasmányom!
A tartalom nagyon tetszik! icon_biggrin.gif

# 212
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154414 Üzenet linkje2011-01-01 18:31:44 

Szia Verka!

Köszi a megerősítést a Tőzsér könyvvel kapcsolatban. icon_smile.gif
Már kezdtem azt hinni, hogy csak nekem túl nagyok az elvárásaim.

# 213
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154415 Üzenet linkje2011-01-01 18:33:39  Válasz a #154400. hsz-ra Előzmény #154400

Szia Anikó!

Kb. 3 éve még csak a könyv angol verziója volt kapható, de nekem úgy is nagyon tetszett. Most azért megrendeltem magyarul is. icon_smile.gif

# 214
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154416 Üzenet linkje2011-01-01 19:02:29  Válasz a #154383. hsz-ra Előzmény #154383

Köszi, hogy felhívtad erre a könyvre a figyelmünket! Én mindenképpen el fogom olvasni!
# 215
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154417 Üzenet linkje2011-01-01 19:08:14 

csz75 írta:
A Tőzsér féle Szerelmünk Görögország nekem is nagy csalódás volt, az alábbiak miatt:
- A történetek nagy része, de lehet, hogy mind (?), megtalálható a korábbi könyveiben.
- A képek, nem a történetekhez vannak válogatva és a képjegyzék csak a könyv végén található.
+ A betűtípus is nagyon zavart, nekem így egyszerűen igénytelen.
Nagyon úgy tűnik, ez a könyv a régi dolgaik új válogatása... icon_sad.gif

Tőzsér előző két könyve sem az igényesség csúcsa, de megvettem őket, mert Görögországról szólnak és mert lehet belőlük infót mazsolázni. Ebbe a könyvbe csak belelapoztam (a boltban) és vissza is pakoltam a polcra.
Ha valóban csak önmagát ismétli, akkor meg páné nem adok ennyi pénzt érte.

# 216
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154419 Üzenet linkje2011-01-01 19:59:18  Válasz a #154417. hsz-ra Előzmény #154417

csz75 írta:
Már kezdtem azt hinni, hogy csak nekem túl nagyok az elvárásaim.

Mediterraneo írta:

Tőzsér előző két könyve sem az igényesség csúcsa, de megvettem őket, mert Görögországról szólnak és mert lehet belőlük infót mazsolázni.

Szilvi, Medi,

teljesen igazatok van mindenben, amit írtatok, és egyáltalán nem túl nagyok az elvárások. Én megvettem azért ezt is (indok ugyanaz: mert Görögországról szól... icon_smile.gif), el sem fogom adni, elfér a polcon, de úgy látom, hogy talán csak az lehetett a cél, hogy egy kis plusz bevételhez jusson a régi klisék felhasználásával... Lehet, hogy nincs igazam, de nem igazán értem, hogy ha már újabb könyv kiadására adta a fejét, akkor miért nem ír más helyekről, miért a régi sztorikat adja ki újra...? Ahogy Gabako is említette, tele van a könyv olyan utalásokkal, hogy mennyi szigeten jártak már - miért nem ír akkor azokról az utakról legalább egy olyan könyvet, mint az előző kettő...? Szerintem az sokkal jobb lenne, ha már...

Ami az információkat illeti, azzal kapcsolatban meg jobb, ha nem támaszkodik az ember erre a könyvre, mert ezeknek a történeteknek a legtöbbje megvan már vagy 15-20 éves is, azalatt pedig nagyot változott a világ. Olvastam benne olyan helyekről, ahol mi is jártunk. Ami akkor állítólag elhagyott hely volt, turistamentes övezet, oda ma már naponta többször hajóval viszik a turistákat. Gondolom, más helyek is rengeteget változtak az elmúlt 20 évben, ugyanezt a tendenciát mutatva.

Kicsit furcsállottam azt is, hogy a történeteket nagyrészt Tőzsér írta, de a végefelé hirtelen elkezd átváltani a mesélés, és néhány sztorit a felesége mond el, de sem rendszer nincs benne, sem külön utalás, csak úgy kiderül a szövegkörnyezetből, pl. mikor így ír, hogy "a férjem". Elsőre elég meghökkentő volt ezt olvasni, mert nem gondoltam, hogy Tőzsért elvette valaki feleségül...icon_biggrin.gif... szóval azért ilyesmikre is odafigyelhetett volna a szerkesztéskor valaki... többek között ilyenek miatt tűnik olyan összeollózottnak, összecsapottnak.

Meg a helyesírási hibák. Jó, nincs benne sok, de azért akad, sajnos... Könyvben nem szoktam (még??) meg - de nem is szeretném.

# 217
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154421 Üzenet linkje2011-01-01 20:23:52  Válasz a #154419. hsz-ra Előzmény #154419

Szevasztok!

Nem akartam beleszövegelni a Tözsér-féle könyvekkel kapcsolatosan kialakult diskurzusba,de Verka leírását(ha számít) csak megerősíteni akarom.
...és persze az esetleges jövőbeli vásárlókat erről csak lebeszélni szeretném.

Atosz icon_wink.gif

# 218
Argo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154423 Üzenet linkje2011-01-01 22:25:05 

Ajánlanám mindenkinek a Bell,a varázslat elkezdődik. cimű könyvet!
# 219
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154425 Üzenet linkje2011-01-02 11:43:57  Válasz a #154421. hsz-ra Előzmény #154421

Kicsit elkeserített engem is a könyv, azok miatt, amiket írtatok, és én is átlapoztam, de mivel ajándékba kaptam a fiamtól, emiatt kedves lesz nekem, mégha nem is ez alapján fogok utazást tervezni. A fotók szépek, néha azért átlapozom majd.
A lényeg, hogy kedveskedni akart vele a fiam, és ezt elérte a könyv.
De igazatok van, sajnos mindenben! icon_biggrin.gif

# 220
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154426 Üzenet linkje2011-01-02 14:20:33  Re:

busaianiko írta:

A lényeg, hogy kedveskedni akart vele a fiam, és ezt elérte a könyv.
De igazatok van, sajnos mindenben! icon_biggrin.gif

Szia!Mint ajándék a gyerekünktől, ez egész más szitu.Ilyenkor teljesen független annak a könyvnek a beltartalma,használhatósága, ez tény.Ez ajándék a mi kis gyerkőcünktől, ez már eleve becsben tartja az ajándékozás örömét és független mindentől. Ez így igaz. icon_smile.gif

# 221
Gmc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156381 Üzenet linkje2011-02-13 13:46:28 

Sziasztok!

egy idézet az aktuális magyar ötödikes történelem könyvek egyikéből:
"Athén a Balkán-félsziget keleti részén levő kisebb félszigeten, Attikán található."
- Horváth Péter - Történelem 5. az általános iskolások számára 74 o.
Kiváncsi vagyok a véleményetekre! Szerintetek?
Üdvözlettel,
gmc

# 222
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#161021 Üzenet linkje2011-05-02 21:26:15 

Kirsch Ákos könyvét olvastam egyhuzamban, „A halál ékköve” cimmel. Megvettem, mert a fórum- tag busaianiko fia, irta. Kiváncsivá tett. Csak erős akarattal tudtam időnként letenni, szerencsémre a rossz idő nekem kedvezett. Krimi, de nem a fércmunka. Fordulatokban, esesményekben gazdag. Tökéletes az iró fantáziája. Szinte körmömet rágtam annyira élethü volt a Nubiai sivatagban, a banda és a főszereplő nyomozó fegyveres harca. Ráadásul történések vannak a görögországi Thessalonikibe, Stavroszba. A könyv nem okit, de sok szép helyre elvitt, jó volt átélni,- a szerelemes részről nem is beszélve icon_biggrin.gif - gratulálok az irónak.
# 223
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#161149 Üzenet linkje2011-05-04 21:06:17  Válasz a #161021. hsz-ra Előzmény #161021

Kedves Vikso, nagyon köszönöm soraidat. Tolmácsolni fogom Ákosnak is. Köszönöm, hogy megvetted és elolvastad, és nagyon örülök, hogy tetszett. Remélem senki nem bánja meg, aki megvette, szerencsére eddig még elég pozitív véleményeket kaptunk és nemcsak ismerősöktől.

Köszönöm még egyszer-

# 224
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168397 Üzenet linkje2011-07-04 10:16:37 

Most fejeztem be Julian Rubinstein: A Viszkis rabló balladája című könyvét.
Nekem nagyon tetszett, hiszen a valós eseményeken alapul és kitűnő olvasmány.

# 225
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177364 Üzenet linkje2011-12-01 16:08:34 

A Google tegnapi animációs képe imádott ifjusági regényem kedvelt eseménye. Mark Twain: Huckleberry Finn, és Tom Sawyer kalandjai. Az a jelenet szerepelt a Google-n amikor Tom a kerités meszelését eladja - többek között, döglött macskáért, a meszelést bámuló gyerekeknek. Nagy áhitattal meszelik nem egyszer, hanem többször is a keritést. Mindig elfog a nevetés annyira élethüen van leirva.Kedves könyv, mert több évtized után sem felejtettem el.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 14 15 16 17 18 19   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu