Ahol mi voltunk most augusztusban (El Mouradi Palm Marina hotel) volt minden fajta husika (sertés is), biztosan tudnál választani olyat amit szeretsz akkora a választék és még ízletesek is a kaják!
Az Indexen "Vén Halász" ma jött reggel vissza szintén ebből a hotelből és ezt írta előzetesen.
"Szia minden érdeklődőnek !
Most érkeztünk haza a Palm Marina-ból. Megyek aludni, mert éjszaka utaztunk vissza és nem feküdtünk le. Részletes beszámoló később. de kvalcsi korábbi beszámolója tökéletes.
A lényeg a Palm Marina kitűnő 5*-os szálloda, fogyókúrázóknak nem ajánlott, mert fantasztikusan jó minőségű étel-italból óriási a csábítás. Folyt. köv. "
#1520152010-09-15 18:04:35 Válasz a #152001. hsz-ra
ZA07!
Nyaralásra jó Hurghada, de írtad, hogy érdekel Egyiptom történelme. Ha így van, akkor nem Hurgadára kell menned, ott Egyiptomból nem kapsz még ízelítőt sem, max. annyit, hogy látsz pár arab fickót.
Nem tudom mit olvastál tőlem, csak a Tunéziához írtakat vagy esetleg olvastad az egyiptomi hajóutunk első néhány napját is.
Az arab világtól egyáltalán nem kell félni!
Igaz, még csak három utam volt arrafelé (kétszer Tunéziában és az említett hajóút a Níluson, kiegészítve a legfontosabb egyéb látnivalókkal), de bármikor szívesen elmennék.
Nagyon válogatós vagyok a kajára, de minden alkalommal találtam nekem való ennivalót. Minden szállodában bőven van választék európai kajákból is.
Összehasonlíthatatlan Krétával! Ezzel véletlen sem akarlak lebeszélni Krétáról (2x voltam ott is, klassz), csak egészen más a kettő.
Köszönöm a válaszotokat. Minket elsősorban csak Egyiptom érdekelne. Tegnap már olvasgattam az indexen is Verka tanácsára és elég vegyesek a vélemények. Sokan Aranykalitkának nevezték ezeket a szálloda komplexumokat, mivel teljesen kihalt a környékük csak belül van élet.
Párom járt már Hurghadán így ő nem tart annyira tőle, mint én.
Bár írják, hogy rengeteg az orosz vendég és őket nem szívesen viselnénk el.
#1520442010-09-16 08:56:31 Válasz a #152042. hsz-ra
ZA07!
Erre utaltam én is. Ha Egyiptom érdekel, akkor nem nyaralóprogramra kell befizetni, Hurghadának semmi köze nincs Egyiptomhoz, azon kívül, hogy a területén építették fel a luxus szállodákat. Igaz, onnan is el lehet menni néhány helyre fak. program keretében, de ha összeszámolod, semmivel sem jön ki jobban, mintha befizetnél egy hajóútra. Hajóúton lehetőség van Egyiptomot is megismerni! Több iroda kínálatában szerepnek ilyen utak, időnként nagyon jó áron ki lehet fogni.
Persze ilyen útra kora tavasszal vagy nagyon késő ősszel szabad csak menni, mert Kairóban is nagy a hőség, de Asszuánban már áprilisban is jóval meghaladja a hőmérséklet a 40 fokot. Az alacsony páratartalom miatt persze könnyebben viselhető az ottani meleg.
Sziasztok!
Megtudnátok mondani,hogy hova érdemes menni autóval?
Voltunk elég sok helyen már,de autóval még nem és a szállásfoglalásban sem vagyunk otthon.
Észek-Görögország a cél,de gyönyörű tengert szeretnénk,látnivalót és nem unalmas partszakaszt,tehát legyen élet éjszaka.
#1575742011-03-03 14:46:02 Válasz a #157571. hsz-ra
Én elsőre a Halkidiki-félszigetet ajánlanám akár némi thesszaloniki-i városnézéssel egybekötve. Ha van GoogleEarth-öd a képek alapján tudsz tájékozódni, ha nincs, akkor töltsd le és használd
Ha már megvan a konkrét térség, város, akkor szinte bárhová tudsz neten szállást foglalni vagy esetleg utazási irodánál az egyéni-utazós opciót választva lakhelyet találni.
A másodikra Thasos szigetét, harmadiknak (bár ez már inkább közép, mint észak)-csak haladóknak, a Pelion-félszigetet esetleg némi Skiathos, Skopelos-szal kombinálva.
Majd aug. közepén kiderül. Ugyanis az IBUSZ-nál foglaltunk egy akciós utat, ahol csak desztináció vannak. Vagy Zakynthos vagy Korfu vagy Kréta vagy Rodosz nagy valószínűséggel. (Esetleg Halkidiki fsz. vagy Málta, de kicsi az esély nagyon:)
#1581382011-03-14 13:20:17 Válasz a #158061. hsz-ra
Miből gondolod, hogy erre a helyre kicsi a valószínűsége annak, hogy ide sorsolnak ki? Ugyanis mi ide se szeretnénk utazni, de ennyi kizárásra nem volt lehetőség sajnos. Hallottál erről valamit?(Esetleg Halkidiki fsz. vagy Málta, de kicsi az esély nagyon)
Borostyán, melyikre szeretnétek menni?
Máltát azért nem gondolom esélyesnek, mert benne sincs az IBUSZ katalógusban, persze írják egyéb ajánlatainak szálláshelyeit...
Halkidikire meg nem megy repülő, csak Thesszalonikibe, onnan még vagy 100 km, drága lenne a transzfer, bár gondolom az IBUSZ lefoglal egy csomó szállást, transzfert, és amit addig nem értékesítenek, azokat kapjuk.
Gondoljunk erősen azokra, ahova menni szeretnénk és be fog jönni:)
Sziasztok!!Érdeklődnék,hogy hogyhogy szinte nem is találunk szervezett utazást Kalamatára?Pedig nagyon jó helynek tűnik.....és hogyhogy kevés a külföldi turista ott?
Még olyat szeretnénk kérdezni,hogy Argoszba van piac még?Ha igen,mikor és milyen néven találhatjuk meg pontosan?
Toloból Argoszba van busz és milyen gyakori?Köszönjük a választ:)
#1581942011-03-15 10:34:03 Válasz a #152042. hsz-ra
Szia ZA07!
Én tavaly április elején voltam Egyiptomban,isteni volt!Az idő tökéletes (30 fok)a tenger meleg és gyönyörű!A szállodák mese szépek és tudsz várost nézni,ha nagyobb város közelébe mész!Én Safagan voltam Hurghadától 50 kilóméterre kb:de bementünk mi is csavarogni és soppingolni!Sajnos az igaz,hogy a szállodakomplesszumokon kívül nem nagyon van mit látni,de azt hiszem az is elég amit kapsz!!!Tudsz búvárkodni ,tengeralattjáróra ülni és még sok szép dolog van ami érdekes!A legszebb nyaralásom itt volt és bármikor sivesen visszamennék!!Ne hagyjátok ki,mert gyönyörű!!!