Végre valaki, aki szintén a Villa nioviba megy! Ha hazaértél légy szíves tájékoztass, hogy milyen, mert eddig senki sem írt róla egy szót sem. A képeken jól néz ki, de azért élőben más biztos.
Köszi előre is!
Kivételesen pont ugyan úgy néz ki élőben, mint a képeken tegnap jöttem onnan, mint korábban fentebb jeleztem is Tíz év múlva lehet, hogy már nem lesz ugyan ilyen, ráérsz akkor aggódalmaskodni majd Most még ne aggódj, azt fogod kapni amit látsz képeken. Otthonról tudom csak küldeni, mert dolgozom már sajnos
Egyébként ikea evőeszköz, merőkanál, fehér tányérok, mély, nagy és közepes lapostányér, rendes nagy 2,5 bögre, és 3 dl pohár, tésztaszűrő (bár azt én nem használtam) serpenyő, két lábas, még nem ütött kopott, alig használt szinte vízforraló kis edény, vágódeszka (bár ezt se használtam) erkélyen zöld színű kocka alakú asztal, 3 székkel, ezek se voltak leamortizálva még nálunk
Egyébként itt vannak még több képek: https://www.neiporihotels.com/en/niovi.php
Szia Puma!!! Remélem nagyon jól telt a nyaralásod!
Mint Sancho én is szívesen venném a vonat menetrendeket!
Esetleg még annyi,hogy éttermi árakat tudnál írni?
#1677152011-06-29 11:17:44 Válasz a #167714. hsz-ra
Mylo!
Egy pár dolgot már szerencsére megtudtam a vonatozásokról és helyszinekről. Bízom benne, hogy mikor megyünk nem akarnak a vasutasok sztrájkolni, mert gyalog messze van Thessaloniki és Athén is. Még 17 nap van az indulásig, majd priviben pontosítjuk a találkozót. Amiben eddig megyeztünk az július 21. csütörtök. Athos taverna. Már csak az időpontot kell egyeztetni.
Egy pár dolgot már szerencsére megtudtam a vonatozásokról és helyszinekről. Bízom benne, hogy mikor megyünk nem akarnak a vasutasok sztrájkolni, mert gyalog messze van Thessaloniki és Athén is. Még 17 nap van az indulásig, majd priviben pontosítjuk a találkozót. Amiben eddig megyeztünk az július 21. csütörtök. Athos taverna. Már csak az időpontot kell egyeztetni.
Lehet hogy én is ott leszek a családommal ha nem bánjátok!! Platamonasról átugrunk!!
Legkésőbb holnapra meg van a menetrend, otthon van még a fényképezőn, kis türelmet akinek kell első körben e-mailen el tudom küldeni, Larissa-Thessaloniki oda-vissza (megállókkal, hova mikor ér és mikor indul) Athén-Thessaloniki oda-vissza, utána meg csak kitesszük ide valahogy, bár elég nagy
2 hét múlva indulunk Nei Pori-ba, a Villa Niovi apartmanba.
Nézegettem, hogy a fakultatív programokon kívül merre lehetne egyénileg kirándulni, gyalogosan, vagy motorral.
A közelben lévő várat biztos, hogy meg fogjuk nézni, esetleg van még valami szép természeti hely, emlékmű, romok, amit érdemes meglátogatni?
Köszi előre is a válaszokat!
Platamoni várra gondolsz akkor én nem erőltetném nagyon kinti idegenvezető Éva is megmondta mikor mi mentünk és saját szemünkkel láttunk, hogy eléggé el van hanyagolva, élvezhetetlen, max. a panoráma kép készítése ami oké, de azt meg a vár külső peremén (körbe lehet sétálni) is elkészítheted. Gazos az egész, térdig érő susnyák ne is várd, hogy levágják a kedvedért ha szeretsz a susnyákba céltalanul kavarogni csak akkor menj
Ilyen körülmények mellett nekik kellene inkább fizetni 2 eurot (ennyi a belépő) hogy bárki bemenjen oda.
#1677302011-06-29 12:46:45 Válasz a #167729. hsz-ra
szia puma, meglep, amit írsz a várról, mert mi két éve voltunk és akkor eléggé rendben volt. Még folytak ásatások is bent, de lehetett nézelődni, sokan is voltak. Van ott kis kápolna, ami ma is működik. Biztos volt olyan rész, ahol nagyobb volt a fű, de azért alapjában véve rendben volt. Már ami maradt belőle.
Úgyhogy sajnálom, ha két év ennyire megviselte a várat.
szia puma, meglep, amit írsz a várról, mert mi két éve voltunk és akkor eléggé rendben volt. Még folytak ásatások is bent, de lehetett nézelődni, sokan is voltak. Van ott kis kápolna, ami ma is működik. Biztos volt olyan rész, ahol nagyobb volt a fű, de azért alapjában véve rendben volt. Már ami maradt belőle.
Úgyhogy sajnálom, ha két év ennyire megviselte a várat.
Sajnos a kinti idegenvezetőt is meglepte a látvány elhiheted amit írok tegnap jöttem haza, két hetet voltam N.P. Ásatás most is van, de eléggé élvezhetetlen számomra. Egyébként képeket én is láttam róla, amikor még szép rendezett volt, valóban érdemes és látványos hely volt. Na igen, kápolna az szép, de hidd el, két év alatt eléggé leharcolt gaz tekintetében és kitáblázva sincs hogy merre menjél stb. ! Többre számítottam, ennyi a részemről hozzáfűzni való.
Talán majd egyszer megnézhetem rendezettebb környezetében is
#1677332011-06-29 13:18:32 Válasz a #167713. hsz-ra
korábban ezt írták!A várban nem fogjáklekaszálni a gazt, szerintem, állítólag a helyi élővilágmegőrzése miatt nem teszik. Abban tanyáznak a kígyók. A vár feljárójánál láttunk levedlett kígyóbőrt több helyen. És láttunk egy kb.
40cm-es szép zöld gyíkot sajnos kifutott a kamera elöl. De az utcánkban fogtunk egyet egy fénykép erejéig.