Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 1246
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174617 Üzenet linkje2011-08-30 21:33:34  Válasz a #174615. hsz-ra

A kézipoggyászra meg ezt írják:

A kézipoggyász nem tartalmazhat
öngyújtót, öngyújtó tüzelőanyagát, gyufát, folyadékot (kozmetikumok, élelmiszerek egyaránt) szúró-vágóeszközöket és egyéb olyan éles tárgyakat, amelyek a Malév, illetve a repülőtéri biztonsági szolgálatok megítélése szerint fegyverként használhatók.

No, akkor ide bepakolhatod a gyógyszereket, persze a folyadékokat zacsiba.

# 1247
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175004 Üzenet linkje2011-09-05 09:25:37 

Sziasztok!
Sikeresen túléltem első repülőutamat icon_smile.gif Olyan volt, mint amit leírtatok. Nem volt meglepi, nem lettem rosszul viszont nagyon fura érzés volt a fel és leszállás. És nagyon nagyon szép volt fentről a táj.
Gina! A gyógyszerekkel én is bajban voltam, de mint kiderült, nem kellett volna ennyit rágódnom. Abszolút nem foglalkoztak vele, hogy miért van nálam ennyi bogyó. Voltak az allergiás és asztmás gyógyszerek, fejfájásra, hasfájásra, hasmenésre, hányingerre, de semmit se szóltak. Semmi gond nem volt se itthon, se kint. Egyedül a papucsomat vetették le, mert volt rajta fém, ezen kívül az órát és mást nem. Még a kistáskámat se kellett beletuszkolni a kézipoggyászba. Ékszerek szintén maradhattak.
Nem tudom, hogy máskor ez hogy ment, de most nagyon gördülékeny volt minden!

# 1248
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175008 Üzenet linkje2011-09-05 10:02:56  Válasz a #175004. hsz-ra Előzmény #175004

Szia Rita!
Nagyon örülök, hogy összességében kellemes élmény volt a repülés icon_smile.gif
Akkor legközelebb már sokkal lazábban vágsz bele a repülésbe!

# 1249
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175271 Üzenet linkje2011-09-08 17:02:11 

Sziasztok!

Mi Travel Service géppel voltunk Rodoszon két 3 éves leányzóval. Életemben először ültem repülőn és a két leányzó is. Szerencsére minden rendben volt. A kézi poggyászban két itatós pohárban vittünk vizet, 1-1 dl-t, hogy a tranzitban legyen valami kéznél. (egyébként a mosdókban szépen után lehet tölteni - ingyen van). Az egyik üvegből kellett a páromnak innia egy nyeletet és már vihettük is magunkkal.
Nálunk az egyik kislány rosszul van az autóban és gondoltuk a repcsin is előjöhet. Az itthoni Daedalonetta kúpot nekünk nem írja fel a doki (homeopátia párti), a tablettát még szét kell törni és mivel így keserű nem nyelik le a gyerekek. Így kiderítettük hogy Görögországban (és több európai országban is) kapható egy szuszpenzió. Ugyanaz mint nálunk a daedalon. Vomex A sirup. 100 ml. A repcsire is fel lehet vinni, mivel épp egy 1 dl. Utazás előtt felhívtam a repteret és azt mondták hogy vihetjük a kézipoggyászban, mivel a gép felszállása előtt fél órával kell ezt is beadni.
Csak azért írom, ha valaki hasonló cipőben jár, használhatja. Egyébként finom, édes szirup és 3 éves-nek 5 ml kell. Itthoni gyógyszertárban utána kérdeztem és tényleg használható. Kint 1,3 Eur körül van. Nem volt semmi gond a lányokkal. Oda úton másfél órát aludt is az egyik.
Az ereszkedéskor azonban sírtak, mert ölbe akartak jönni. Mivel már külön ülés kell nekik így nem lehet ölbe venni. Így hát sok utastárs húzta a száját, meg értetlenkedett, de nem tudtunk mit tenni. Stuardest kérdeztem, mondta hogy nem engedhetik hogy ölbe vegyük őket. Nekem is az ereszkedés volt a rossz. Amikor már el kezdték osztani a cukorkát, addigra rég bedugolt a fülem. (pedig volt nálam cukor, tik-tak.) Felnőtteket is megviseli a leszállás, hát még a gyerekeket. Akinek nem tetszett a dolog, majd megy magánrepülővel icon_smile.gif

Egyébként nagyon nagy élmény volt a repülés. Sokan rémisztgettek, de nekem nagyon tetszett és a csajsziknak is, csak a leszállás volt nehéz. Legközelebb könyebben veszik az akadályt icon_smile.gif

Kriszta

# 1250
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175274 Üzenet linkje2011-09-08 17:25:00 

Szia Krisztácska!

Én is rosszabbra számítottam, mint amilyen volt. Füldugulás ellen nekünk semmit se osztottak, volt rágónk, az nagyon jól szuperált icon_smile.gif Nem volt semmi gond a fülemmel sem, pedig alapból süket vagyok icon_smile.gif és fülfájós, de meglepődtem, hogy nem dugult be.
A mi gépünkön is volt két kislány egy családnál. Az egyik már nagyobb volt, vele nem volt gond, de a kisebbik (szerintem ő is 3 éves lehetett) nagyon izgága volt. Mindig már kellett neki, mindig máshova akart ülni. Egymás mögött ültek, egyikük anyukával, másikuk apukával és harmadiknak mindegyik mellett egy idegen. A kislány pedig mászott át az üléseket hol az anyjához, hol az apjához. Cukor, mesekönyv, ceruza, papír, dvd, mindig más kellett neki. És nem a le és felszállás miatt sírt, hanem mert rászóltak a szülei, de nem túl erélyesen, úgyhogy már mindenki őket nézte. Ez már visszafelé volt, odafelé csak egy hölgynek nem tetszett, hogy külön ültetik a gyerekeket, de a folyosón egymás mellett ültek volna, de így nem volt jó. Úgyhogy át kellett variálni a fél ülésrendet, mire sikerült helyet találni nekik.
Szóval nem kell aggódni, ha sír a gyerek a leszállásnál, nagyobb gond ha végig visítja az utat, mert hisztis icon_biggrin.gif

# 1251
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175276 Üzenet linkje2011-09-08 18:30:50 

Krisztácska írta:
Akinek nem tetszett a dolog, majd megy magánrepülővel icon_smile.gif

Azért remélem, mélyen belül te is érzed, hogy ez nem egészen megfelelő hozzáállás. Még poén szintjén sem.

# 1252
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175391 Üzenet linkje2011-09-10 19:50:22 

Sziasztok!

Ma megjöttünk Zakynthosrólicon_sad.gif.
Oda fél órát késett a gép az indulással, sejtettem, nézegettem előtte hogy megy ez a gép.
Vissza mikor felszálltunk, 1 órás késésben voltunk (persze késve jöttek az újak, akiket nagyon irigyeltem...), a gépen mondták, nem kaptunk felszállási engedélyt, 2 órát dekkoltunk a gépen... Így több, mint 3 órás késéssel landoltunk.

Ja és közben megtudtam, ez a gép ment még Korfura, ahogy néztem, akik onnn jönnek, már 5 órás késéssel vannak szegények.

# 1253
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175436 Üzenet linkje2011-09-11 17:42:24 

Szia Gina itt is!

Üdv itthon! Nekünk is késett a gépünk. Oda majdnem egy órát, mert mi odafelé nem kaptunk engedélyt, Görögben légtér zár volt. Vissza nálunk is késve jöttek az újonnan érkezők, de csak 15-20 perc késéssel szálltunk fel, a pilóta pedig bemondta, hogy behozzuk a lemaradást! És be is hoztuk, 5 percet késtünk csak a leszálláskor.

# 1254
Bocicica
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175757 Üzenet linkje2011-09-18 07:30:46 

Sziasztok! Nem tud valaki a szeptember 25-ére tervezett athéni légiirányítók sztrájkjáról részleteket? Járattörlés, késés?
Üdv.: w

# 1255
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175829 Üzenet linkje2011-09-19 21:42:44  Válasz a #175757. hsz-ra Előzmény #175757

Szia Bocicica! Itt van róla néhány infó, folyamatosan frissítik: http://livingingreece.gr/strikes/
# 1256
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175936 Üzenet linkje2011-09-22 13:42:18 

Késéssel indulnak a budapesti gépek a sztrájk miatt megbénult Görögországba: http://www.origo.hu/nagyvilag/.....rogok.html
# 1257
Wobbler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175937 Üzenet linkje2011-09-22 13:59:08  Válasz a #175936. hsz-ra Előzmény #175936

Köszi az infót, Szilvi! Sajnos mi is látjuk a híreket, pont 25-én jöttünk volna haza Athénból. A Malév még nem nyilatkozott, hogy törli-e a járatot. Péntek, szombatra van szállásunk Pireuszban, de utána????
Üdv.: w
Ui.: Amorgos-on sajnos hűvös van, pedig ez az utolsó napunk.

# 1258
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175940 Üzenet linkje2011-09-22 14:36:32 

Már azt hiszem, megint nagyobb a füst, mint a láng!
Én kb. másfél órája értem vissza az athéni reptérről, ahova a rokonaimat vittem ki, akik Bécsbe utaznak.
Én a "belváros" belvárosban lakom és semmi gondom nem volt a közlekedéssel, sőt! Tiszta nyugalom és kevés autó!
Pedig a legnagyobb reptérre vezető utakon mentem-jöttem (nem az autópályán!), kb 2 órás eltéréssel. De sehol semmi tömeg, dugó kapkodás.
És a reptéren sem.
Igaz a mai sztrájk nem nevezhető nagynak, de a rokonaim éppen beleestek a 3 órás sztrájkba, ami görög idő szerint 12:30-15:30 között van. Így 2 órával később száll majd fel a gépük. De kb. 15 perce hívtak és már a kapuban álltak a gépre vezető folyosónál...
Még a vasárnapi sztrájk is csak pár órás lesz, amit a légiforgalmi irányítás tart és 28-án, szerdán is lesz ugyanilyen munkabeszüntetés, de az is csak görög idő szerint 12:00 és 16:00 között.
Amúgy az összes többi munkakör dolgozói dolgoznak - csak a forgalomirányítók nem, tehát a "be-checkolást" és ilyeneket simán megcsinálták a reptéren az eredeti menet szerint ma is.

De barátom jött Ciprusról Athénba kb. 2 hete és akkor is pár órára "megállt" az élet, de ő is 2 óra késéssel végül simán megérkezett Athénba.
És azt hiszem - bár csak fél füllel hallottam - a reptéri buszok azok járnak!

Még egy plusz infó, hogy amikor az a többnapos taxis sztrájk volt, akkor sem volt semmi látható és a hétköznapi ember számára érezhető fennakadás, probléma... Csak jobban haladt a forgalom, könnyebb volt vezetni, ami néha nem is olyan hátrány icon_wink.gif

# 1259
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175941 Üzenet linkje2011-09-22 14:42:44  Válasz a #175937. hsz-ra Előzmény #175937

Szia Wobbler!
Bíztató, amit Petros írt, ne aggódjatok, inkább élvezzétek Amorgost, még ha hűvös is. icon_sad.gif
Szállást bármikor találtok, ha kell, nekünk is rögtönöznünk kellett kint két szállásfoglalást is és elég simán ment.

Mi 18-án vasárnap jöttünk haza és a gépünk 1 óra késséssel indult, mert résidő korlátozás volt (sztrájkról nem tudok), kisebb csúszások meg bármikor lehetnek.

# 1260
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175942 Üzenet linkje2011-09-22 15:00:42 

Pontosan, csak nyugi!
A vasárnapi sztrájkot egész naposra akarták, de valami nemzetközi egyezmények alapján nem tartanak, csak pár órás munkabeszüntetést. Aki felszáll, az maximum késik, aki éppen ez alatt landol(na) úgyis leszállítják!!!
És mondom, a koffer leadás, beszállókártya odaadás, shopok, vendéglátóhelyek, reptéri rendőrség, az összes légitársaság kihelyezett képviselete, autókölcsönző, WC... mindenhol dolgoznak, "csak" a felszállásokat akadályozzák/késleltetik a légi forgalomirányítók.
Bár ugye a reptérre ki is kell jutni! Ez ügyben meg rá kell előtte telefonon kérdezni, hogy legalább a z "X"-es, reptéri buszok járnak-e majd, mint ma is.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 83 84 85 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu