Most még frissek az élmények, ezért is próbálok segíteni. Mi 2005-ben Paralián, 2006-ban Sartin, 2007-ben és 2008-ban Tolóban voltunk. Paraliára és Sartira még busszal mentünk - bőven elég is volt a buszozásból. Tolóra már egyénileg kocsival mentünk.
Szia. A Blue Sky apartman 15 evvel ezelott elte fenykorat, azota ugyan ujitottak valami, de azert nem az igazi. Minden szoba egylegteru, ket agy rendes meretu szimpla a harmadik es negyedik agy pedig kanape. Van egy nagyon kicsi meretu medence, ami inkabbb csak husolesre alkalmas mint uszasra. Nincs szobankenti legkondicionalas, hanem kozponti klima van amit a tulaj szabalyoz...
Ha nem foldszinti, es nem az elotte levo epitkezesre nezo szobat kaptok akkor nincs semmi gond vele.
Egyetertek...inkabb 4 orat kell az utra szamolni, ez a kenyelmes, rohanas nelkuli ido. Rohanni nem is lehet (nem is erdemes) mindenhol, mert sok szerpentines szakasz van az odavezeto uton ami amugy gyonyoru.
Agi
A Grand Tourssal Toloban nyaralunk a nyáron, tudjátok esetleg ki lesz kinn idegenvezető? Esetleg Agnitolo? Jó lenne tudni, tavaly Nei Poriban rögtön a kiérkezésünk után beteg lett a kislányom, jó lenne ha "kapaszkodni" tudnánk valakibe, akit már ismerünk... Bár tavaly teljesen korrekt volt az idegenvezetőnk! Le a kalappal előtte...
A Grand Tourssal Toloban nyaralunk a nyáron, tudjátok esetleg ki lesz kinn idegenvezető? Esetleg Agnitolo? Jó lenne tudni, tavaly Nei Poriban rögtön a kiérkezésünk után beteg lett a kislányom, jó lenne ha "kapaszkodni" tudnánk valakibe, akit már ismerünk... Bár tavaly teljesen korrekt volt az idegenvezetőnk! Le a kalappal előtte...
Szia Anita! Szerintem az Olimpiai útra , nyugodtan számolhattok 4-5 órát. Gyönyörű az út. Tele van szerpentines szakaszokkal ,emitt lassan lehet haladni. Csodaszép hegyi falvak vannak útközben,érdemes 1-2-őt megnézni . Ha megengedsz egy személyes véleményt, nekem az út odáig sokkal jobban tetszett , mint maga Olimpia. A múzeum és az ásatási terület is nekem csalódás volt . Viszont ha kimentek a jón tengerig az brutális. Elhagyatott homokdűnék ameddig a szem ellát. Augusztusban tele minden szlottyos fügével!
Szia. Igen en leszek az idegenvezeto...ugyhogy biztos nem maradtok magatokra ha barmi kerdesetek, keresetek van....
(A megfelelo biztositast ne felejtsetek el...ami Tolo eseteben az Atlasz)
Agi
Szia Agi!
Az Apollon Travelnek is Te leszel az idegenvezetője? Mi velük utazunk idén Tolóba, de autóval. Azért kérdezem, hogyha megérkezünk fordulhatunk hozzád információkért? A Yannis apartmanba szállunk meg, tudnál róla valami információt adni ( a katalógusban nem sok mindent írnak le róla)?
A biztosítással kapcsolatban, más biztosítást is elgogadnak az Atlaszon kívül, mert mi az EUB-t kötnénk. Köszönöm válaszod!
Sziasztok
hat sajnos tavaly egyetlen egyszer jott ossze olympia szervezett formaban es pontosan 4 ora 15 perc volt az ut olyan profi gorog soforrel aki pontosan ismeri az utat ami gyonyoru de nem egyszeru foleg amikor mar fent van az ember a kozelben nagyon kell figyelni hogy ne tevessze el az utat
szoval szerintem ezt beleszamitvaaz 5 ora a realis
viszont az biztos hogy megeri mert az ut is gyonyoru az olympia helyszine is es a muzeum pedig hihetetlenul gazdag gyujtemennyel rendelkezik
remelem iden nyaron osszejon mejd az ut tobbszor is ez bizony azonban az utasokon mulik
en azt javasolnam hogy aki elszanja magat hogy elmegy egyenileg szanjon 5 orat az utra es minimum 3 orat az ott tartozkodasra de talan 4 sem tul sok
egyebkent ma esik...
de legalabb nem a ho
Köszönöm a válaszodat. Olympiát mindenképp megnézzük, lehet, hogy számunkra nem lesz csalódás, mint neked volt. Páromat és engem is nagyon érdekel a történelem, ezért az ásatási terület is.
Szia. Az Apollonnak nem tudom ki lesz iden az idegenvezetoje...az biztos, hogy nem en...de ennek ellenere termeszetesen johettek nyugodtan hozzank, ha kerdesetek van. Az irodankat a Culture Travelt Tolo kozpontjaban talaljatok a pekseg es az Alpha Bank mellett. A Yanis apartmanrol sajnos nem tudok mit mondani mert nem lattam belulrol...
En azert szoktam az Atlaszt javasolni, mert az az egyetlen amit a helyi doki ugy elfogad, hogy itt a helyszinen nem kell kifizetni a kezelest, a tobbi biztositas eseten itt ki kell fizetni a kezeles koltseget, es aztan otthon tudjatok azt visszaigenyelni a biztositotol. Van ugyan orvosi ugyelet is, ami ingyen lat el, de az nincs minden nap itt a faluban, tehat ha surgos segitseg kell akkor marad az itteni orvos vagy a legkozelebbi korhaz...
Agi
Agnitolo, csak és kizárólag Atlasz??? Tavaly nem is tudom melyik biztosítónál voltunk, eszembe jutott Uniqa Biztosító, mivel ott van a kocsink biztosítása is... Ezt tényleg jó lenne, pontosan tudni... Válaszod és a segítségedet előre is köszönöm, nagy-nagy tisztelettel...
Szia Anita! Engem is nagyon érdekel a történelem. Olimpiát egyszer mindenképp látni kell! Ha tudtok próbáljatok meg nyitásra odaérni,biztos hogy sokkal varázslatosabb lesz ,mint több száz ember között a 40 fokban. Régen bután nyaraltam. Ez alatt azt értem, hogy elhatároztuk ma irány olimpia . Meg nem álltam volna sehol amig oda nem értem . Utána rohanás a következő előre kitalált helyre. Itt is sok ilyen beszámolót olvastam. Sokszor elrohantunk szép helyek mellett. Ezért gondoltam hogy a Jón tenger elhagyatott homokdűnéi ,az Óros Ménalon hegyi falvai is érnek annyit mint Olimpia! Bár ezekről alig lehet olvasni, vagy hallani. Nekem az ötcsillagos és a saját magam által felfedezett helyek teszik örök szerelemmé a Peloponnészoszt. Üdv: kokszi